Politie Zaanstreek-waterland


21:08 02-APR-04
LOC: WORMERVEER, INDUSTRIEWEG

Auto uitgebrand

Vermoedelijk door brandstichting is een personenauto volledig uitgebrand. Bij aankomst van de politie en brandweer stond de auto al geheel in lichterlaaie. Het voertuig stond dichtbij de gevel van een autoschadebedrijf. Door de hitte barstten de ruiten in de gevel, maar door flink nat houden kon de brandweer voorkomen, dat ook dit bedrijfspand vlam vatte.

00:56 03-APR-04
LOC: WESTZAAN, KERKBUURT

Man gewond na brand in vetpan

Een 30-jarige man werd met brand- en snijwonden naar het VU ziekenhuis in Amsterdam overgebracht nadat een vetpan in brand was gevlogen. De man probeerde de pan te blussen met water en een restant soep, maar dat heeft een averechts effect. Er ontstond een steekvlam, waarna het slachtoffer in paniek de ruit van de voordeur van zijn woning insloeg. De brandweer kwam met twee eenheden ter plaatse en had het vuur snel onder controle. Omtrent de ontstane schade is nog niets bekend.

02:00 03-APR-04
LOC: WESTZAAN, A8

Hardleerse alcomobilist

Een 36-jarige alcomobilist uit Duivendrecht had te diep in het glaasje gekeken en blies 785 ug/l op het ademanalyseapparaat, ruim drie en half maal zoveel als is toegestaan. Zijn rijbewijs was reeds ingevorderd wegens een eerdere overtreding van het rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod van elf uur en moest zijn auto op het bureau achterlaten.

04:25 03-APR-04
LOC: ZAANDAM, DAM

Hysterische vrouw dreigt met mes

Een 25-jarige vrouw uit Koog aan de zaan werd door de politie aangehouden, nadat zij wild zwaaiend met een mes verschillende mensen had bedreigd. Portiers van horecagelegenheden wisten de vrouw te overmeesteren, haar het mes af te nemen en over te dragen aan de politie. De vrouw was niet aanspreekbaar en verzette zich hevig. Bij aankomst op het bureau probeerde zij een ruit uit de politieauto te trappen. De vrouw werd ingesloten en later in verzekering gesteld. Het mes werd inbeslaggenomen. De aanleiding tot het gebeuren is nog onduidelijk, omdat de vrouw geen verklaring af wil leggen.

06:22 03-APR-04
LOC: ZAANDAM, ROTONDE VERMILJOENWEG

Auto rijdt tegen lantaarnpaal en verkeersbord

Een 32-jarige automobilist uit Zaandam raakte bij de rotonde de macht over zijn stuur kwijt en reed tegen een lantaarnpaal en een verkeersbord. Met vermoedelijk nekletsel werd de man naar ziekenhuis De Heel gebracht. Omdat de man naar alcohol rook en hij niet in staat was te blazen op het ademanalyseapparaat, werd van hem een bloedproef afgenomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

08:18 03-APR-04
LOC: KOOG AAN DE ZAAN, MOLENWERF

Gestolen bromfiets terecht, daders gevlucht

Twee 17 tot 19 jaar oude jongens, gekleed in groene zogenaamde bouwvakkerjassen, vluchtten de woonwijk in, nadat een agent in burger zich had gelegitimeerd. De jongens stonden bij een bromfiets, waarvan de agent wist dat deze was gestolen. Ondanks een uitgebreide zoektocht van diverse politie-eenheden werden de jongens niet meer gevonden. Eén van de jongens droeg een blauw baseballpetje van het merk Adidas. Getuigen die de jongens hebben zien vluchten worden verzocht kontact op de nemen met het wijkteam Westerkoog via 0900-8844.
De agent zag de jongens bij het winkelcentrum bij de bromfiets staan en sprak hen aan. Toen hij zich als politieagent legitimeerde zagen de jongens kans er vandoor te gaan. De bromfiets werd op 18 maart uit een box van een woning aan de Geersbroekstraat te Zaandam gestolen. De politie heeft een onderzoek naar de identiteit van de jongens ingesteld.

13:16 03-APR-04
LOC: WORMERVEER, WESTKNOLLENDAM

Motorboot uit jachthaven gestolen

In de nacht of ochtend van vrijdag op zaterdag werd uit een jachthaven een motorboot gestolen. De boot moet via het water zijn ontvreemd en is vermoedelijk op sleeptouw genomen. Het betreft een ruim negen meter lange stalen boot met achterkajuit, merk Gouwerok in de kleuren wit met blauw en groen. De boot draagt de naam "Compromis" en heeft een 40 PK inboard dieselmotor van het merk Peugeot.

15:25 03-APR-04
LOC: PURMEREND, J F KENNEDYPLEIN
Politie zoekt getuigen van poging tot doodslag
De politie zoekt getuigen van een vermoedelijke poging tot doodslag op vrijdagavond omstreeks kwart over zeven in het winkelcentrum Makado ter hoogte van een sigarenwinkel. Een onbekende man liep daar op een 21-jarige man uit Purmerend af en hield daarbij vermoedelijk een groot mes opgeheven. Daarmee probeerde hij de Purmerender te steken, maar door zijn snelle ontwijkende reactie lukte dit niet en kwam de dader te vallen. De belaagde man vluchtte daarop de sigarenwinkel in, waarna de dader wegliep. Er waren op dat moment verschillende mensen in de omgeving, die mogelijk iets van het voorval hebben gezien. De politie wil graag met deze getuigen in kontact komen. Zij worden verzocht te bellen met het wijkteam Wheermolen via 0900-8844
De dader betrof een blanke man van ruim 40 jaar oud, ongeveer 1.85 tot 1.90 m lang, met een onverzorgd uiterlijk en grijs haar. De man heeft een stevig tot lomp figuur.

00:19 04-APR-04
LOC: PURMEREND, ANNE FRANKLAAN
Jongens stelen wieldoppen
Een 16 en een 17-jarige jongen, beiden uit Purmerend, werden door de politie aangehouden op verdenking van het stelen van wieldoppen van een auto. Dit voorval werd door een getuige bij de politie gemeld, die ook had gezien, dat de jongens waren weggelopen in de richting van de Gouwzeestraat. De politie trof in de omgeving twee jongens aan, die aan het opgegeven signalement voldeden en hield hen aan. Al spoedig bekenden zij de wieldoppen te hebben gestolen, maar ook weg te hebben gegooid. Op hun aanwijzing werden drie wieldoppen teruggevonden. DE vierde ligt waarschijnlijk in een sloot. De jongens zullen via HALT worden gestraft.

00:28 04-APR-04
LOC: EDAM, BURG VERSTEEGHSINGEL
Drugsdealer aangehouden
Beveiligingspersoneel van een horecagelegenheid heeft afgelopen nacht een 22-jarige Edammer aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Bij de man werden 17 XTC pillen aangetroffen en twee wikkels cocaïne. Hij werd overgedragen aan de politie, ingesloten en later in verzekering gesteld. De man bekende in de horecagelegenheid een aantal pillen te hebben verkocht.

01:50 04-APR-04
LOC: VOLENDAM, JUPITERLAAN
Dronken automobilist rijt tegen betonrand
Een 19-jarige automobilist uit Purmerend reed op de rotonde van de Jupiterlaan - Populierenlaan tegen een betonnen rand, waardoor zware schade aan zijn auto ontstond. Hij bleek te hebben gedronken en blies 465 ug/l, ruim twee keer zoveel als is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto was al eerder die avond door een politie-eenheid gesignaleerd. Het asociale rijgedrag van de bestuurder, waaronder fors accelereren en hevig claxonneren, was de surveillerende politieagenten opgevallen, maar het lukte toen niet de bestuurder staande te houden.

09:04 04-APR-04
LOC: LANDSMEER, BURGWEG
Brievenbus postkantoor vernield
In de afgelopen nacht hebben onverlaten de brievenbus van het postkantoor vernield. Eén van de gleuven was kapot getrokken waarna men de post uit de brievenbus heeft gehengeld. De post lag bij de brievenbus over de straat verspreid. De politie heeft de aanwezige post verzameld en TPG post in kennis gesteld.

09:18 04-APR-04
LOC: ZAANDAM, DE KOOPMAN
Inbraak in woning
Tussen 1 en 4 april werd tijdens afwezigheid van de bewoners in een woning ingebroken. Men is de woning vermoedelijk binnengekomen via een bovenlicht. Ook een tuindeur werd opengebroken. De hele woning werd doorzocht. Er worden onder andere een computer, pasjes, cheques, sieraden een computer en een oventje vermist.

EINDE


---- --