Politie Zeeland


Z-2939-2004 DODE BIJ VERKEERSONGEVAL


Bij een verkeersongeval op de N60 in Kloosterzande is zaterdagavond rond 21.15 uur een 86-jarige vrouw uit Hulst om het leven gekomen. De vrouw zat als inzittende in de auto van een 57-jarige man uit Hulst (1) die betrokken was bij een frontale aanrijding. De vrouw overleed ter plaatse aan haar verwondingen.
Het ongeval gebeurde doordat een personenauto, met daarin een 57-jarige man en zijn 56-jarige echtgenote beide uit de gemeente Hulst, op de kruising van de N60 met de Hulsterweg linksaf de Hulsterweg in wilde rijden. De 57-jarige bestuurder verleende hierbij geen voorrang aan een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 57-jarige man uit Hulst (1) en botste frontaal op dit voertuig. Door de klap van de aanrijding schoot de auto van de 57-jarige man (1) door tegen de auto van een 44-jarige man uit de gemeente Terneuzen die op de Hulsterweg reed. De 57-jarige automobilist uit Hulst (1) is met o.a. ernstig hoofd- en beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Gent. Het echtpaar uit de gemeente Hulst is overgebracht naar het ziekenhuis in Terneuzen. De vrouw kon na behandeling weer naar huis, de man had een gebroken been. Tevens werd van de man in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen en werd zijn rijbewijs ingevorderd.


Z-2940-2004 RIJBEWIJS INGENOMEN VAN HARDRIJDER


Van een 36-jarige automobilist uit Terneuzen is zaterdagmiddag op de Westlangeweg in Hoofdplaat het rijbewijs ingenomen voor te hard rijden.
De man reed met een snelheid van 160 km terwijl ter plaatse echter 80 km is toegestaan. Tevens ontving de man een proces-verbaal.


Z-2941-2004 JONGENS GOOIEN STENEN OP AUTO'S


Drie jongens van 12-, 13- en 14 jaar uit Terneuzen zijn zaterdagmiddag rond 16.45 in Hoek betrapt op het gooien van stenen op passerende auto's.
De jongens hadden vanaf een viaduct stenen gegooid op de rijbaan van de N62. Op de N61geldt een maximumsnelheid van 100 km en er lagen al circa vijftig stenen op het wegdek. Er was een personenauto geraakt door een gegooide steen waardoor de voorruit werd beschadigd, de bestuurder kwam met de schrik vrij. De drie jongens werden door de bestuurder en een getuige in de kraag gevat en overgeleverd aan de politie. De jongens zullen worden doorgestuurd naar Stop en Halt.