Ingezonden persbericht

Bevrijdingsdagclip alleen via internet

HILVERSUM, 20040404 -- Def P. van rapgroep de Osdorp Posse brengt zijn nieuwste clip, die speciaal voor bevrijdingsdag is gemaakt, voorlopig alleen via internet uit. De rapper denkt niet dat muziekzenders als TMF en MTV de video zullen gaan draaien. Dat heeft de platenmaatschappij van de groep bekend gemaakt. Bij het internetmagazine NU WIJ WEER! (www.nuwijweer.nl) is de clip Ondergronds Verzet op maandag 5 april voor het eerst te zien.


Het nummer maakte Def P. samen met rapper Sores drie jaar geleden voor een radiodocumentaire van de RVU over verzetshelden en is volgens de band nog steeds actueel. In die documentaire werd met oud-verzetsstrijders teruggekeken op de Tweede Wereld Oorlog en werd er gekeken wat hedendaags verzet inhoudt. Speciaal voor bevrijdingsdag werd er alsnog een clip gemaakt.

Voor kleinere acts is het volgens de Osdorp Posse steeds moeilijker om hun muziek op beide muziekstation gedraaid te krijgen. ,,Wij zijn nogal recht door zee en missen daardoor goede relaties bij de media'', zegt rapper Def P. Via internet hoopt de groep alsnog aandacht door de clip te krijgen.
Ingezonden persbericht