PERSBERICHT - 2004-03-01

Maak kennis met fietsen en natuur in de 'tuin van Frankrijk'

Uitnodiging persreis Centre-Val de Loire, 5 tm 8 april 2004

Maison de la France en het Comité Régional du Tourisme van de regio Centre, organiseren van 5 tot en met 8 april 2004 een groepspersreis naar de regio Centre, de Oostelijke Loirestreek.

De oostelijke Loirestreek is een regio met een overvloed aan historie, cultuur en natuur. Hier vindt u sporen terug van de prehistorie tot de Renaissance en van de Middeleeuwen tot de 19e eeuw. In deze regio was Jeanne d'Arc heerser en hier vonden koningen de nieuwe politiek uit die invloed op heel Frankrijk heeft gehad.

Diverse historische feiten hiervan vindt u terug in deze regio. In de steden Tours en Orléans treft u diverse musea en leert u de grote schrijvers van Frankrijk kennen. Naast cultuur en historie kent het gebied een van de meest rijke natuur van heel Frankrijk. De regio wordt niet voor niets ook wel de Tuin van Frankrijk genoemd. Er zijn riviertjes, meren, bossen en beboste heuvels. Om deze te behouden zijn drie Regionale Parken benoemd. Zo kan de bezoeker optimaal profiteren van deze natuur.

We nodigen vertegenwoordigers van de media van harte uit deel te nemen aan deze persreis, zodat zij aan den lijve de genoegens van een vakantie in deze regio kunt ervaren. Het onderstaande programma geeft een indruk van wat men kan verwachten; diverse fietstochten in het kastelengebied, een bezoek aan Amboise en een sportieve kanotocht.

Voor deelname kunt u het bijgevoegde antwoordformulier invullen. Wij verzoeken u het formulier vóór 5 maart aan ons terug te sturen (e-mail presse.nl@franceguide.com of fax 020 - 6203339)

Voorlopig Programma

Maandag 5 april 2004
08h56 Vertrek vanaf Amsterdam CS per Thalys naar Parijs Gare du Nord. Transfer in Parijs. Om 13h55 trein naar Tours, aankomst in Tours om 14h54.
Ontvangst op het treinstation van Tours door M. Laurent SAVIGNAC, van de organisatie Loire à vélo.
Vervoer per minibus naar Candes-St-Martin.
Bezoek te voet van Candes-St-Martin, een klein en pittoresk dorpje (nog geen 300 inwoners!), dat is geklasseerd tot een van de plus beaux villages de France. Vervolgens een boottochtje.

Diner en overnachting in de omgeving van Candes-St-Martin.

Dinsdag 6 april 2004
Vertrek vanuit Candes-st-Martin voor een heerlijke fietstocht naar Chinon (ca. 17 km.). Bij aankomst aan het eind van de morgen is er de mogelijkheid om op eigen gelegenheid Chinon te verkennen.

Lunch in restaurant «La Boule dOr» in Chinon met Sévérine Michau, assistente van de persattaché van het regionaal VVV_kantoor van de regio Centre.
In de namiddag transfer naar Amboise, voor een sportieve ontdekking van Amboise per kano. De rest van de middag is vrij, zodat een ieder Amboise in zijn eigen tempo kan bekijken.

Diner en overnachting in de Auberge du Centre in Chitenay of in La Herserie in het plaatsje La Croix en Touraine.

Woensdag 7 april
Twee mogelijkheden:


1) indien overnachting in Touraine: transfer naar het departement Loir-et-Cher en vervolgens fietstocht op een van de fietsroutes van het Pays des Châteaux.

2) Indien overnachting in Chitenay: begin fietstocht bij het hotel met onderweg 2 kasteelbezoeken (bv Chateau de Beauregard, Cheverny).

Lunch, indien de weersomstandigheden het toelaten in de vorm van een picknick op een camping. (bijv. Camping «Le Château des Marais» in Muides-sur-Loire.

In de namiddag voortzetting van de fietstocht in het kastelengebied.

Diner en overnachting in het departement Loir-et-Cher, afhankelijk van de gekozen fietsroute (Bijv. «Domaine de Bel-Air»).

Donderdag 8 april 2004
s Morgens vaartochtje met een traditionele boot over het Lac de Loire.

Transfer per minibus naar Parijs Gare du Nord.
Vertrek per Thalys om 15h55, aankomst in Amsterdam CS om 20h06.

ANTWOORDFORMULIER
Groepspersreis
Centre; de Oostelijke Loirestreek
5 t/m 8 april 2004

OS Ja, ik zou graag willen deelnemen aan deze persreis

OS Nee, ik kan helaas niet deelnemen aan deze persreis

Naam :
Namens :
Adres :
Postcode / Plaats :
Tel direct :
Fax direct :
E-mail :
Type publicatie :
Doelgroep:
Oplage :
Frequentie :
Verwachte verschijningsdatum artikel :

Spreekt u Frans ? Ja Nee

Bent u vegetariër ? Ja Nee

Dit formulier graag zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk 5 maart a.s. retourneren aan Maison de la France t.a.v. de persafdeling FAX 020-620 33 39
e-mail presse.nl@franceguide.com