Gemeente Voorschoten

Persberichten - Renovatie Wapen van Voorschoten Uitgebracht op: donderdag 1 april 2004

De renovatie van het Wapen van Voorschoten gaat op maandag 5 april van start. Bouwbedrijf Niersman voert de werkzaamheden uit. De totale bouwperiode neemt naar verwachting ongeveer een jaar in beslag. Gedurende deze periode kan verkeer hinder ondervinden van de werkzaamheden.

De werkzaamheden die het bouwbedrijfbedrijf Niersman uitvoert, vinden voornamelijk plaats vanaf de Schoolstraat. Een gedeelte van de Schoolstraat is afgezet met hekwerken, onder meer om ruimte te maken voor opslag. Om de bouwlocatie goed bereikbaar te maken voor de bouwer en beschadigingen te voorkomen, worden het straatmeubilair en twee leilindes verwijderd. Na de werkzaamheden worden zowel het meubilair als de lindes herplaatst.

Laden en lossen voor 13.00 uur
Tijdens de werkzaamheden is het soms mogelijk dat gemotoriseerd verkeer de Schoolstraat niet in kan rijden vanaf het Kruispunt Wijngaardenlaan/Koningin Julianalaan. Dit komt doordat op gezette tijden een mobiele bouwkraan de Schoolstraat blokkeert. Deze kraan staat pas vanaf 13.00 uur opgesteld, zodat het bedienend verkeer voor die tijd normaal kan laden en lossen. Ook ontheffingshouders, die na 13.00 uur de straat mogen inrijden, wordt geadviseerd dit voor 13.00 uur of na 18.00 uur te doen. Voetgangers en fietsers kunnen gewoon passeren, waarbij de fietsers wel verzocht worden om af te stappen.

Allure hersteld
De verbouwing maakt het Wapen van Voorschoten weer beschikbaar voor gebruik. Behalve een winkel- en horecafunctie krijgt het pand een woon- en kantoorbestemming. Het deel aan de Voorstraat is een monument en wordt geheel gerestaureerd. Ook de gevel van het monumentale deel aan de Schoolstraatzijde ondergaat renovatie, met respect voor de oorspronkelijke situatie. De allure van het Wapen van Voorschoten wordt daarmee hersteld.


- einde bericht -