Gemeente Helmond


---

Spreekuur Masterplan centrum

Het Masterplan centrum ligt vanaf maandag 5 april gedurende vier weken voor inspraak ter inzage. Daarom is er op maandag 5 april tussen 19.30 en 21.00 uur een speciaal spreekuur. Iedereen die nog vragen heeft of een toelichting wil, kan dan terecht in de commissiekamer van Boscotondo (F.J. van Thielpark 1).

Het Masterplan is een paar weken geleden gepresenteerd door de gemeente en de marktpartijen ING Real Estate en AM. Met deze partijen zal de gemeente het centrum de komende jaren ontwikkelen. In het Masterplan, opgesteld samen met de Spaanse architect Prof. J. Busquets, staat hoe het centrum vanuit stedenbouwkundig oogpunt ontwikkeld moet worden, ofwel waar en op welke wijze extra winkels en woningen gerealiseerd kunnen worden. Hier past ook een nieuwe verkeersstructuur bij.

Op dit moment zijn de voorbereidingen gestart voor het opstellen van een nieuw bestemmingsplan voor het centrale deel van het centrum. De inspraakprocedure hiervoor zal volgend jaar worden gevolgd. Op dit moment geldt de inspraak alleen voor het ontwerp Masterplan zelf. Het definitieve Masterplan zal in juli door de gemeenteraad worden vastgesteld.

In de Stadswinkel staat een grootse maquette van het nieuwe centrum. Ook het ontwerp Masterplan zelf ligt hier ter inzage. De Stadswinkel is voor publiek geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00-16.00 uur en op maandag tot 19.00 uur.

---

| |