Rabobank Nederland

Rabobank blijft actief in de wielersport Rabobank Nederland, 05/04/2004 09:35
---

De Rabobank wielerploegen (profs en opleidingsploeg) maken nog zeker tot en met 2008 deel uit van het internationale wielerpeloton. De raad van bestuur van Rabobank Nederland heeft besloten het bestaande sponsorcontract, dat tot eind 2005 loopt, met drie jaar te verlengen. Rabobank-bestuurder Piet van Schijndel heeft dit persoonlijk bekend gemaakt aan de renners voor de start van de Ronde van Vlaanderen. Van Schijndel: "De visie van De Rooij en zijn ploegleiding en de internationale ontwikkelingen geven ons het vertrouwen dat deze sponsoring de wielersport én de Rabobank nog veel kan brengen. Die verwachting, in combinatie met de toonaangevende status van het project, heeft voor ons de doorslag gegeven." In het meerjarenplan wordt uitgegaan van het huidige budget van zo'n 10 miljoen op jaarbasis.

Volgens Van Schijndel geniet het sponsorproject een enorme bekendheid en een hoge waardering. "Meer dan 90% van de lokale Rabobanken en onze medewerkers, die het dichtst bij onze negen miljoen rekeninghouders staan, vinden dat wij er mee door moeten gaan. Wij gaan het op onze eigen Rabobank-manier voortzetten, met oog voor de basis van de breedte-sport én de recreatieve fietsers. Het uitgangspunt blijft dat wij heel fietsend Nederland vooruit willen helpen. Zo heeft bijvoorbeeld de KNWU dit jaar een record aantal licentiehouders en zien ze met name een groei bij de jeugd. Daarbij zullen ook marketingdoelstellingen een belangrijke rol blijven spelen", zegt Van Schijndel.

"We hebben de afgelopen jaren goede ervaringen opgedaan met commerciële campagnes, zoals internetbankieren rond de Tour de France en diverse campagnes met Nederlandse toppers als Boogerd en Dekker. Dat bouwen we verder uit, sponsoring draagt bij aan de versterking van onze positie als toonaangevende financiële dienstverlener."

Algemeen directeur Theo de Rooij van de Rabobank Wielerploeg is buitengewoon ingenomen met de contractverlenging. De Rooij: "De organisatie van de ploeg staat als een huis. Ik ben vooral blij dat de Rabobank in die organisatie vertrouwen heeft. De UCI Pro Tour gaat de ploeg grote kansen bieden. Iedereen bij ons in de ploeg is er trots op die uitdaging met de Rabobank te mogen aangaan." Volgens De Rooij zal de Rabobank Wielerploeg een internationale topploeg blijven.

De Rooij: "De Rabobank Wielerploeg bezet momenteel de eerste plaats op de UCI-ranglijst. Door de contractverlening blijft een van de mooiste projecten in de topsport voor langere tijd voor Nederland behouden. Ik ben ervan overtuigd dat we onze internationale topstatus alleen maar kunnen uitbouwen. De Rooij wijst ook op nog een ander effect van de contractverlenging. De Rooij: "Door de beslissing van de Rabobank kunnen we werk blijven bieden aan zo'n 100 mensen in de wielersport. En dat is tegenwoordig ook een hele opsteker."