Utrecht stad, 09.25 uur

Utrecht 05-04-2004 - Nieuwsberichten districten Utrecht stad

Twee aanhoudingen na vechtpartij
VLEUTEN Zondagavond raakten een 17- en een 19-jarige jongen uit De Meern gewond bij een vechtpartij op het sportpark aan de Europaweg. Twee daders zijn door de politie aangehouden.

Zondagavond om 21.25 uur kreeg de politie de opdracht naar het sportpark aan de Europaweg te gaan, waar een vechtpartij zou zijn. Ter plaatse was een groep van vier jongens aan het voetballen toen vier andere jongens langskwamen. De jongens die langskwamen riepen discriminerende opmerkingen. Ze kwamen op de twee van de voetballende jongens af en schopten en sloegen. De slachtoffers waren een 17-jarige en een 19-jarige jongen uit De Meern. Zij liepen letsel op in het gezicht. De daders gingen er vandoor. De politie wist op basis van een getuigenverklaring even later een 16-jarige dader uit De Meern thuis aan te houden. Vervolgens kon ook een tweede dader, eveneens 16 jaar en uit De Meern, worden aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.

Dieven oud ijzer aangehouden
DE MEERN Zondagavond 4 april heeft de politie een man en een vrouw uit West Graftdijk aangehouden die oud ijzer stalen bij een bedrijf aan de Molensteijn.

Om 23.55 uur kreeg de politie de melding dat er bij het bedrijf aan de Molensteijn een container was opengebroken. Ter plaatse troffen agenten een 35-jarige man en een 33-jarige vrouw uit West Graftdijk die oud ijzer aan het inladen waren vanuit de container. Beide verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Verdachte fietsendiefstal aangehouden
UTRECHT In de nacht van zondag 4 op maandag 5 april heeft de politie een 33-jarige man uit Utrecht aangehouden die een fiets te koop aanbood.

Om 04.10 uur kregen agenten de opdracht te gaan naar de Nobelstraat. Daar wees een getuige de 33-jarige man aan die op straat een fiets te koop aanbood. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij ook inbrekerswerktuig in zijn tas had. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.