Politie Gelderland-Midden

Wageningen - Opheusdenaar onder invloed achter het stuur De politie heeft zondagavond op de Blaauwe Kamer in Wageningen een 60-jarige automobilist onderschept die in beschonken toestand achter het stuur van zijn auto zat. Agenten waren de man op het spoor gekomen nadat omstanders de man in kennelijke staat van dronkenschap in zijn auto hadden zien stappen op de markt in Wageningen. Daarbij werd het kenteken van de auto doorgegeven, aan de hand waarvan de agenten een vermoeden kregen welke kant de automobilist op zou gaan. Op de veerstoep zagen zij de Opheusdenaar juist tot stilstand komen en onderwierpen hem aan een controle. Daarbij werd later vastgesteld dat de man met een alcoholpromillage van 1,96 achter het stuur zat, een hoeveelheid van ruim drieënhalf maal de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de Opheusdenaar is ingevorderd.
centraal persloket communicatie
026 352 4606

---

Barneveld - Barnevelder moet rijbewijs inleveren
Publicatiedatum: 05-04-2004

Een 41-jarige automobilist uit Barneveld moet zijn rijbewijs inleveren bij de politie. De man werd in de nacht van zondag op maandag rijdend aangetroffen op de Amersfoortsestraat in zijn woonplaats en bleek bij een routinecontrole onder invloed van alcohol. In het politiebureau werd een promillage gemeten van ruim tweeënhalf maal de toegestane hoeveelheid. Voor de politie reden het rijbewijs van de man in te vorderen. Tegen de Barneveldse automobilist is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede-drinken op de weg en valse naam opgeven: 140 euro boete
Publicatiedatum: 05-04-2004

Een 47-jarige Edenaar, die zondag door de politie op het Zuidplein in zijn woonplaats was aangehouden wegens ondermeer het drinken van alcohol op de openbare weg, heeft daarvoor een flinke boete gekregen. Agenten zagen rond vier uur dat er zich enkele personen ophielden met blikjes bier, waar uit gedronken werd. Terwijl de agenten de man bekeurden kwam de 47-jarige Edenaar die een geopend blikje bier nam en er vervolgens uit begon te drinken. De agenten gaven de Edenaar vervolgens ook een bekeuring. Toen de man vervolgens zijn naam moest opgeven ontdekten de agenten vervolgens dat hij een valse naam had opgegeven, waarop hij werd aangehouden. De ware identiteit van de man kwam later naar boven, waarop de man nogmaals een proces-verbaal kreeg. Dat leverde uiteindelijk twee boetes op met een totaalbedrag van 140 euro. Het drinken van alcohol op de openbare weg is verboden volgens de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen/Bennekom - verkeerscontrole

Publicatiedatum: 05-04-2004

Bij een verkeerscontrole op de Bovenweg in Bennekom en, in het verlengde daarvan, op de Grintweg in Wageningen zijn zondag 60 bekeuringen uitgedeeld. Het verkeershandhavingsteam van de politie hield tussen 16.45 en 18.30 een gecombineerde verkeerscontrole, waarbij naast snelheid aandacht werd besteed aan het gebruik van autogordels. In totaal 52 snelheidsovertreders liepen tegen de lamp, waarbij een hoogst gereden snelheid werd gemeten van 72 km/u, terwijl 50 daar de limiet is. Vier bestuurders kregen een bon omdat ze geen gordel droegen. Daarnaast werd er tegen twee bromfietsers proces-verbaal opgemaakt in verband met een te hoog vermogen van hun brommer. Voor overige overtredingen werden nog eens twee bekeuringen uitgedeeld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606