Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 5 april 2004

(


Katwijk Aanrijding met drie voertuigen

Op zaterdag 3 april omstreeks 15.30 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen drie voertuigen op de Wassenaarseweg. Een 47-jarige bestuurder uit Noordwijk kon zijn voertuig niet tijdig tot stilstand brengen toen voor hem een auto linksaf wilde slaan. Hierdoor werd een 35-jarige bestuurder uit Katwijk van achteren aangereden. Zijn voertuig kwam op de andere weghelft terecht. Een 58-jarige bestuurder uit Katwijk die uit tegenovergestelde richting kwam kon het voertuig niet meer ontwijken waardoor wederom een aanrijding ontstond. De 35-jarige bestuurder werd met nek en hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Noordwijk Steekpartij

Op zaterdag 3 april omstreeks 22.20 uur heeft de politie een 22-jarige en een 19-jarige man uit Noordwijk aangehouden omdat zij even tevoren op de Grent een portier van een horecagelegenheid met een mes hadden gestoken. De 23-jarige portier had samen met een collega de twee mannen gesommeerd de horecagelegenheid te verlaten. Toen zij de zaak hadden verlaten keerde zij terug en er ontstond een opstootje waarop een van de twee mannen een mes trok en de portier in zijn arm stak. Hierop zijn beide mannen weggerend. Beide mannen werden in verzekering gesteld.


Noordwijk Alcoholcontrole

De politie heeft in de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 april op alcohol gecontroleerd op het Irisplein en de Nieuwe Zeeweg. Hierbij zijn vier personen aangehouden die te veel hadden gedronken. Een 39-jarige man uit Oegstgeest had het hoogste ademalcoholgehalte: 545 ug/l. Allen kregen een proces verbaal en een rijverbod van een aantal uren.


Noordwijk Aanrijding leidt tot onenigheid

De politie doet onderzoek naar onenigheid tussen drie mannen die betrokken waren bij een aanrijding in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 april. Een 34-jarige man uit Nieuw Vennep reed over de Duindamseweg. Ter hoogte van een heuveltje kwam hem een 45-jarige Noordwijker tegemoet. Deze kwam echter op de weghelft van de man uit Nieuw Vennep terecht. Een aanrijding volgde waarna de Noordwijker doorreed. Hierop heeft de man uit Nieuw Vennep de Noordwijker ingehaald en op de Randweg zijn auto dwars op de weg gezet. De man Noordwijker is vervolgens opnieuw tegen de auto van de man uit Nieuw Vennep gereden. Vervolgens wilde de Noordwijker uitstappen en te voet weglopen. De Nieuw Venneper heeft vervolgens de politie gewaarschuwd. Hierop heeft de passagier van de man uit Nieuw Vennep, een 41-jarige Noordwijker, de Noordwijker terug in de auto geduwd. Hierbij liep de Noordwijker letsel op aan zijn lip en raakte twee tanden kwijt. De Noordwijker is naar het LUMC gebracht om zijn lip te laten hechten. Tevens is hij aangehouden. Er is een bloedproef afgenomen om vast te kunnen stellen of hij gedronken had. De politie doet nog onderzoek naar de fysieke onenigheid tussen de beide Noordwijkers.


Lisse / Hillegom Insluiping

Op zaterdag 3 april tussen 14.00 uur en 16.30 uur zijn er drie insluiping in winkels geweest aan de Koninginnenweg en Blokhuis te Lisse en de Hoofdstraat in Hillegom. In alle gevallen werden twee vrouwen gezien. Een van de vrouwen leidde het winkelpersoneel af waarna de andere vrouw lockerkastjes van het personeel openbrak en hieruit spullen wegnam. Er is nog niet geheel duidelijk wat er precies is weggenomen, in ieder geval een aantal GSM's. De politie stelt een onderzoek in.

Katwijk Rijden onder invloed

Reden op zaterdag 3 april een drietal bestuurders onder invloed. Op de Fagelstraat had een 24-jarige bestuurder uit Lieden had een uitslag van 330 ug/l (limiet 220 ug/l). Omdat hij een beroepsmilitair was werd hij overgedragen aan de KMAR. Op de Valkenburgseweg had een 24-jarige bestuurder uit Valkenburg (ZH) een uitslag van 310 ug/l (limiet 220 ug/l). Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur. Op de Zeeweg had een 24-jarige bestuurder uit Katwijk een uitslag van 830 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de man werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 11 uur.


Noordwijk Mishandeling

Op zondag 4 april tussen 01.45 uur en 02.00 uur heeft er een mishandeling plaatsgevonden van een 30-jarige man uit Sassenheim op de Grent. Even tevoren had er een woordenwisseling plaatsgevonden nabij een snackbar. Toen de man samen met een vriend wegliep kreeg hij ter hoogte van de Hoofdstraat een klap op zijn achterhoofd. Hierna ontstond er een handgemeen met twee onbekende personen waarbij over en weer klappen vielen. Hierna rende de twee manspersonen weer weg. De man is toen samen met de vriend naar het LUMC om zich onder behandeling te stellen. De politie stelt een onderzoek in.


Lisse Rijden onder invloed

Op zondag 4 april omstreeks 02.29 uur controleerde de politie een 23-jarige bestuurder uit Lisse daar hij slingerend over de weg reed. De bestuurder gaf aan drugs te hebben gebruikt. Van de bestuurder werd een bloedproef afgenomen. Aan de hand van het onderzoek zal proces-verbaal worden opgemaakt. De bestuurder kreeg een rijverbod van 12 uur.

Leiden Woninginbraken
Afgelopen weekend werd ingebroken in vier woningen. Bij twee andere woningen is het gebleven bij een poging. In woningen aan de Ravenhorst en de Havikshorst kwam men binnen door een raam open te breken. Uit de woningen werden een mobiele telefoon, paspoorten en een digitale fotocamera weggenomen. In woningen aan de Alexanderstraat en het Petuniadal kon men zich toegang tot de woningen verschaffen door een deur te forceren en open te breken. Er werden camera's, sieraden en een videorecorder buitgemaakt.
Bij een woning aan de Rijnsburgerweg is het gebleven bij een poging. Nadat een ruit van de achterdeur was vernield probeerde men de deur open te krijgen. Het is de dader(s) echter niet gelukt binnen te komen. Bij een woning aan de Kagerstraat probeerde een inbreker via de voordeur binnen te komen. De bewoonster, die lag te slapen, werd wakker van de geluiden en nam poolshoogte. Enige tijd later hoorde de vrouw opnieuw geluiden, waarna ze wederom poolshoogte nam. De bewoonster zag aan de achterzijde van de woning nog net iemand wegvluchten.


Leiden - Politie houdt verdachten aan die probeerden in te breken

De politie hield op zaterdag 3 april rond 03.00 uur op de Haarlemmerstraat twee mannen uit Leiden en Oegstgeest aan. De twee van 19 en 20 jaar, probeerden kort voor hun aanhouding in te breken in een leegstaand pand aan de Haarlemmerstraat. Een getuige meldde dit bij de politie die snel terplaatse was en de twee in de kraag kon vatten. De verdachten zijn ingesloten. De officier van justitie besliste dat de twee vandaag, maandag 5 april, worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.


Leiden Onder invloed

De politie heeft in het weekend van 3 en 4 april acht personen aangehouden voor rijden onder invloed. Drie van hen hadden zo'n hoog ademalcoholgehalte (boven 570 ug/l) dat ze hun rijbewijs moesten inleveren. Onder hen was ook een 21-jarige bromfietser die op de Genestetstraat bijna tegen een politiebusje aan reed. Hij kon op de Ter Haarkade worden aangehouden. Zijn ademalcoholgehalte was 690 ug/l. Een 31-jarige man uit Den Haag had een ademalcoholgehalte van 785 ug/l. Hij raakte op de Sumatrastraat bijna van de straat. Hierop werd hij staande gehouden. De derde persoon die zijn rijbewijs moest inleveren was een 22-jarige Leidenaar die op de Nieuwe Beestenmarkt gecontroleerd werd. Hij had een ademalcoholgehalte van 715 ug/l.

Vanwege een feest in de Groenoordhallen is in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 april op de Willem de Zwijgerlaan een alcoholcontrole gehouden. Hierbij werden geen aanhoudingen verricht.


Leiden Aanhoudingen

Drie agenten wisten in hun vrije tijd op zaterdag 3 april rond 04.00 uur op de Haarlemmerstraat twee jongens uit Leiden aan te houden. De twee van 19 en 20 jaar reden met een bromfiets over de Haarlemmerstraat en kregen het aan de stok met een groepje wandelaars waaronder de agenten. Er onstond een vechtpartij. Een groot kettingslot die daarbij werd gebruikt werd door een omstander veilig gesteld. Zowel de 20-jarige verdachte als een 29-jarige agent deed aangifte wegens mishandeling. De recherche van de politie heeft de zaak in onderzoek.


Voorschoten Rijden onder invloed tijdens ontzegging

Op zaterdag 3 april omstreeks 14.15 uur zag de politie met hoge snelheid een 22-jarige bestuurder uit Voorschoten rijden op een woonerf. Op de Papelaan werd de bestuurder gecontroleerd. Bleek de bestuurder onder invloed te zijn en een valse naam op te geven. Uit onderzoek bleek de juiste naam van de bestuurder en dat hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Uitslag van de ademanalyse was 355 ug/l (limiet 220 ug/l). Hij kreeg proces-verbaal voor het rijden onder invloed, opgeven van een valse naam en het rijden tijdens ontzegging. Ook kreeg hij een rijverbod van 3 uur.


Alphen a/d Rijn Onder invloed

De politie heeft proces verbaal opgemaakt tegen een 32-jarige Alphenaar. Deze werd zondagnacht 4 april rond 03.30 uur staande gehouden omdat hij langzaam en slingerend over de Willem de Zwijgerlaan reed. In eerste instantie reageerde hij niet op het stopteken. Op de President Kennedylaan is hij uiteindelijk toch gestopt. De ademanalyse wees 485 ug/l uit.


Aarlanderveen Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zaterdag 3 april het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige vrouw uit Alphen. Zij werd rond 02.00 uur gecontroleerd op de Nieuwkoopseweg op het gebruik van alcohol. De ademanalyse wees 710 ug/l uit. Haar rijbewijs is vervolgens ingevorderd. Dit gebeurt vanaf 570 ug/l.


Alphen aan den Rijn Beroving

Een 20-jarige man uit Alphen aan den Rijn heeft aangifte gedaan van beroving van zijn mobiele telefoon. De man liep zaterdag 3 april rond 23.45 uur over de Castellumstraat toen twee jongens op een scooter hem voorbij reden. Tegelijkertijd rukte één van die jongens zijn mobiele telefoon uit zijn handen. Daarna gingen zij er vandoor.


Alphen aan den Rijn Eenzijdig ongeval

Op vrijdag 2 april omstreeks 17.10 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de Boskoopseweg. Een 40-jarige motorrijer uit Gouda reed over de Boskoopseweg richting Nieuwkoop toen voor hem een vrachtauto stopte. Hij kon niet tijdig remmen waardoor hij onderuit ging en ten val kwam. De motorrijder is vermoedelijk met een gebroken pols naar het Groene hartziekenhuis te Gouda gegaan. In verband met olie op het wegdek heeft de brandweer de kruising schoon gespoten.


Oude Ade Rijden onder invloed

Controleerde de politie op vrijdag 2 april omstreeks 21.30 uur een 44-jarige bestuurster uit Rijpwetering op de Leidseweg. Uitslag van de ademanalyse was 435 ug/l (limiet 220 ug/l). De vrouw kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.


Roelofarendsveen Rijden onder invloed

Op zaterdag 3 april omstreeks 21.20 uur controleerde de politie een 39-jarige bestuurder uit Katovice (PL) op de Stationsstraat. Bestuurder bleek onder invloed te zijn. Uitslag van de ademanalyse was 300 ug/l (limiet 220 ug/l). De bestuurder kreeg een schikking aangeboden en een rijverbod van 2 uur.


Alphen aan den Rijn Nachtrumoer

Hield de politie op zondag 4 april omstreeks 00.02 uur een 22-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan ter zake nachtrumoer. De man schreeuwde ten overstaande van de politie op de President Kennedylaan. Toen de politie hem een proces-verbaal wilde geven weigerde hij zijn naam op te geven. Hierop ontstond een handgemeen waarna de verdachte probeerde te ontsnappen. Hierop is de verdachte aangehouden. Na verhoor werd de verdachte in de ochtend heengezonden.


Leimuiden Rijden onder invloed

Op zondag 4 april omstreeks 00.25 uur controleerde de politie een 43-jarige bestuurder uit Oude Ade op de Vriezenweg. Bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 810 ug/l (limiet 220 ug/l). De man kreeg proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens kreeg hij een rijverbod van 10 uur.


Oude Wetering Te veel gedronken

Een 34-jarige automobiliste uit De Kaag raakte zondag 4 april rond 00.30 uur op de Weteringlaan een geparkeerd staande auto. Zij bleek te veel gedronken te hebben, de uitslag van de ademanalyse was 540 ug/l. De vrouw kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.


Gouda Te veel gedronken

De auto van een 25-jarige man uit Moerkapelle is zaterdag 3 april in beslag genomen. De man reed rond 22.00 uur met te veel alcohol op over de Burgemeester Jamessingel. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 730 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 8 uur en een proces-verbaal. De man werd even later toch weer achter het stuur van zijn auto aangetroffen, waarna zijn auto in beslag werd genomen.
Een 34-jarige automobilist uit Gouda reed zondag 4 april met te veel alcohol op over de Goudse Poort. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 800 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 9 uur en een proces-verbaal.


Gouda Auto tegen gevel

Een 30-jarige automobilist uit Gouda week zondag 4 april rond 3.30 uur uit voor tegemoetkomende fietsers op de Vlamingstraat. Hij reed daarbij tegen de gevel van een woning aan. Hij bleef ongedeerd. De Gouwenaar bleek te veel gedronken te hebben, hij moest blazen. De uitslag van de ademanalyse was 735 ug/l. Hij bleek niet in bezit van een geldig rijbewijs. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur.


Boskoop/Waddinxveen - Politie houdt verdachten van inbraak in apotheek aan

De politie hield op zaterdag 3 april rond 05.15 uur op de Kerkweg - Oost in Waddinxveen drie mannen uit Rotterdam, Ammerstol en Capelle aan den IJssel aan. De drie van 26, 30 en 38-jaar, hadden kort voor hun aanhouding ingebroken in een apotheek aan de Zijde in Boskoop. Bij die inbraak maakten ze computers en een kaslade buit. Deze goederen trof de politie in de auto aan waarin de mannen reden. Deze auto bleek in Rotterdam te zijn gestolen. De politie kwam de inbrekers op het spoor na een melding van een getuige. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet haar onderzoek voort.


Reeuwijk - Met slok op met auto te water geraakt

De politie hield op zondag 4 april rond 01.20 uur op de Middelweg een 24-jarige man uit Hartlowa (Polen) aan. De man was met zijn auto en twee inzittenden van de Middelweg geraakt en in het water langs de weg terechtgekomen. Met een nat pak wisten de drie mannen uit de auto te komen. De politie constateerde drankgebruik. De ademanalyse aan het bureau gaf als uitslag 725 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De verdachte kreeg een proces-verbaal.


Zevenhuizen - Politie houdt verdachte van mishandeling aan

De politie hield op zondag 4 april rond 03.20 uur bij een uitgaansgelegenheid aan de Zuidplasweg een 17-jarige jongen uit Rotterdam aan. De politie ging tot aanhouding over nadat een 23-jarige man uit Rotterdam tegen hem aangifte deed wegens mishandeling. Na een ruzie had de 17-jarige de aangever klappen in het gezicht gegeven waardoor deze een bloedneus en een dik oog opliep. De verdachte werd in de loop van de zondagmiddag, na te zijn verhoord en na dat er proces-verbaal tegen hem was opgemaakt, weer op vrije voeten gesteld.


Zevenhuizen/ Alcoholcontrole


Nieuwerkerk a/d IJssel

Bij een alcoholcontrole op de Swanlaweg in Zevenhuizen en de Kerklaan in Nieuwerkerk op vrijdagavond 2 april heeft de politie vijf automobilisten aangehouden wegens rijden onder invloed. Een 20-jarige man uit Bergschenhoek had het hoogste ademalcoholgehalte, namelijk 530 ug/l.


Gouda - In brand gestoken bromfiets veroorzaakt schade en overlast

Een in brand gestoken bromfiets veroorzaakte op zaterdag 3 april rond 05.50 uur de nodige overlast en schade aan een galerij en trappenhuis van een flat aan het Albert Plesmanplein. De rook stond tot boven in de flat. Een aantal bewoners moest tijdelijk hun woning verlaten. De brandweer bluste het vuur. Dit vuur had inmiddels het plafond van het trappenhuis aangetast. De politie hield twee jongens aan maar liet deze na een kort verhoor weer los. Beiden konden niet verantwoordelijk gehouden worden voor de brandstichting. De politie zet haar onderzoek voort.


Nieuwerkerk a/d IJssel - Politie onderzoekt overval op woning

De politie is met een onderzoek begonnen naar een overval op een woning aan de
's Gravenweg. Op zondag 4 april rond 05.00 uur drongen drie mannen de woning binnen en verrasten de 80-jarige bewoner in zijn slaap. Zij bedreigden de man met vuurwapens en wilden geld van hem. Met een nog onbekend geldbedrag en de auto van de bewoner, een Mercedes S350 sedan, vertrokken de overvallers weer. De auto werd nog dezelfde zondag in Dordrecht teruggevonden. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

Gouda Woninginbraken
Afgelopen weekend werd ingebroken in een woning aan de Tweede E.J. Potgieterstraat en in een woning aan de Kievitstraat. In de eerste woning kon men binnenkomen door de achterdeur open te wrikken. Er werd een portemonnee meegenomen. In de woning aan de Kievitstraat wist men binnen te komen door een bovenlicht open te breken en vervolgens ook de achterdeur. Hier werden computerapparatuur en sieraden weggenomen.


Bodegraven Aanrijding

Op vrijdag 2 april omstreeks 19.13 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Burgemeester Kremerweg. Een 27-jarige bestuurder uit Alphen aan en Rijn is door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren waardoor hij in een bocht op de verkeerde weghelft terechtkwam. Hierbij kwam hij in botsing met een 19-jarige bestuurder uit Bodegraven die uit tegenovergestelde richting kwam. De auto van de man uit Bodegraven draaide hierdoor om zijn as waarna hij een lantaarnpaal uit de grond reed. De man uit Alphen aan den Rijn bleek onder invloed te verkeren. Omdat hij reeds meerdere malen onder invloed had gereden werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man uit Alphen aan den Rijn is met hoofdletsel overgebracht naar het Groene hartziekenhuis te Gouda. De bestuurder uit Bodegraven en een mede inzittende werden ter plaatse aan hun verwondingen behandeld.


Reeuwijk Aanrijding

Op zaterdag 3 april omstreeks 13.10 uur zag een 30-jarige fietser uit Reeuwijk niet dat een bruggetje over de noordsloot aan de Melkdistel open stond. De fietser werd nog gewaarschuwd door twee personen die in een bootje voeren echter de fietser kwam ten val. De man werd met hoofd en gezichtletsel overgebracht naar het Groene hartziekenhuis te Gouda.


Lekkerkerk/Stolwijk Snelheidscontroles

De politie heeft op vrijdag 2 april op de C.G. Roosweg in Lekkerkerk en op de Schoonhovenseweg in Stolwijk snelheidscontroles gehouden. Van 08.15 tot 11.20 uur werd op de eerste lokatie gecontroleerd. Hier waren 2390 passanten. 30 bestuurders waren in overtreding. De hoogstgemeten snelheid hier was 115 km/u. In Stolwijk werd van 11.55 tot 13.30 uur gecontroleerd. Van de 990 waren er 14 die te hard reden. Hier was de hoogstgemeten snelheid 101 km/u.Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --