Rijn & Venen, 10.30 uur

Utrecht 05-04-2004 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Slapend echtpaar op de vluchtstrook
BREUKELEN De politie heeft zondagmorgen van de vluchtstrook langs de Rijksweg A2 een voertuig met twee personen verwijderd omdat zij in slaap gevallen waren.

Omstreeks 09.00 uur zagen agenten tijdens de surveillance een voertuig met draaiende motor en de alarmlichten aan op de vluchtstrook staan. De agenten parkeerde achter het voertuig en keken of de bestuurder misschien hulp nodig had. Eenmaal bij de auto constateerde zij dat de bestuurder en bijrijder lagen te slapen. De 32-jarige passagier werd waker gemaakt echter haar 30-jarige echtgenoot uit Alkmaar werd met geen mogelijkheid wakker.

De agenten hebben de man al slapend op de achterbank gelegd en het voertuig verplaats naar de carpoolstrook bij Vinkeveen. Uiteindelijk kreeg het stel een bekeuring voor het onnodig stilstaan op de vluchtstrook.

Jongen aangehouden
WOERDEN De politie heeft zondagmiddag in een horecagelegenheid een man aangehouden voor bedreiging met een vuurwapen.

Een 39-jarige man uit Woerden kwam zondagmiddag omstreeks 15.55 uur naar het bureau. Hij meldde dat hij zojuist in zijn woning met een vuurwapen bedreigd was door een man. De politie trof de 18-jarige verdachte uit Woerden niet meer in de woning aan. Uit onderzoek bleek dat de verdachte in een horecagelegenheid aan de Molenvlietbrink zat.

Agenten gingen de gelegenheid binnen en sommeerde de verdachte met gebruikmaking van het vuurwapen om tegen de muur aan te gaan staan. Nadat hij gefouilleerd was werd hij geboeid overgebracht naar het bureau. Er werd tijdens de fouillering geen vuurwapen aangetroffen.