Politie Gelderland-Midden

Stroe - vier gewonden bij verkeersongeval A-1

Publicatiedatum: 05-04-2004

Bij een verkeersongeval op de A-1 bij Stroe zijn rond kwart voor zes vanmorgen vier gewonden gevallen. Beide rijstroken, op het traject tussen Apeldoorn richting Amersfoort, waren daardoor volledig gestremd. Onder de vier slachtoffers raakte er een zwaar gewond. Een
33 jarige bestuurder verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en botste met zijn personenauto achterop een vrachtwagen. Vervolgens zijn nog twee auto's hierop ingereden. De 33 jarige bestuurder en een 45 jarige inzittende zijn beiden afgevoerd naar het ziekenhuis. Een 40 jarige inzittende van de vrachtwagen en een 45 jarige inzittende van de tweede betrokken personenauto zijn ook afgevoerd naar het ziekenhuis.
Achter het ongeval ontstond vanochtend dertien kilometer file. Door Rijkswaterstaat werd een omleiding ingesteld via de A50 en de A12 waardoor de files snel oplosten en verder fileleed beperkt is gebleven. Rond kwart voor acht is de snelweg weer vrijgegeven. De verkeersongevallendienst verricht onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval.

voor nadere informatie:
Marlies Heering
politie Gelderland-Midden

026 376 3152

---