Politie Groningen

Persberichten maandag 5 april 2004

provincie Groningen, 05-04-2004 -

Groningen: politie gaat uit van misdrijf bij Ben Stubbe

Op dinsdag 10 februari 2004 werd het levenloze lichaam van de
55-jarige Bernardus Maria (Ben) Stubbe in het water van het Hoendiep in Groningen aangetroffen. Stubbe werd voor het laatst op woensdag 7 januari van dit jaar gezien. De politie heeft nadien uitgebreid technisch en tactisch onderzoek gedaan naar het overlijden van de
55-jarige.
Na sectie op het slachtoffer gaat de politie er vanuit dat Stubbe door geweld om het leven is gekomen. Hoewel het onderzoek nog gaande is, wil de politie nog enkele vragen stellen aan het publiek. Allereerst wil de politie in contact komen met mensen die iets kunnen zeggen over de heer Stubbe en het gepleegde misdrijf. Daarnaast is de politie op zoek naar de bewoners van woonboot Energieweg 1003 in Groningen, die naast de boot van de 55-jarige is gelegen. De politie wil dan ook graag in contact komen met deze bewoners of met mensen die iets over deze bewoners kunnen zeggen.

Beloning
Inmiddels heeft justitie een beloning van 15.000 euro uitgeloofd aan degene die aanwijzingen of inlichtingen kan verstrekken over de doodslag, dan wel moord op Ben Stubbe, die kunnen leiden tot de aanhouding van de dader(s) of mededader(s).

Groningen: agressieve man ingesloten
De politie heeft zondagochtend op het Gedempte Kattendiep een
30-jarige man uit Delft aangehouden voor bedreiging en vernieling. De politie trof de Delftenaar met zijn 21-jarige vriendin op het Gedempte Zuiderdiep aan. De man had volgens eigen zeggen verdovende middelen gebruikt en had hulp nodig. De politieagenten boden hem hulp aan en wilde zij de man naar het ziekenhuis brengen. Terwijl de dienders met de Zuid-Hollander en zijn vriendin onderweg waren naar het ziekenhuis, sloegen plotseling de stoppen bij hem door. Hij sloeg vervolgens met zijn vuist de achterportierruit in. De man werd helmaal wild en bedreigde de agenten. Ze konden hem uiteindelijk overmeesteren, waarna de Delftenaar werd ingesloten. De man werd door een arts onderzocht. Hij zal vandaag worden gehoord.

Groningen: vrouw gewond bij verkeersongeval
Een 23-jarige vrouw uit Groningen is zondagmiddag op de kruising Hereweg met de Vechtstraat gewond geraakt. De vrouw werd op haar fiets door een afslaande auto aangereden, waarna zij ten val kwam. De automobilist, een 37-jarige man uit Groningen, had de vrouw bij het afslaan over het hoofd gezien. Het slachtoffer raakte licht gewond, maar kon na het ongeval huiswaarts. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: jongen voor graffiti aangehouden
De politie heeft zondagmiddag op het Meedenpad bij het recreatiegebied Kardinge, een 16-jarige jongen uit Groningen, aangehouden voor het spuiten van graffiti. De Stadjer werd op heterdaad betrapt bij het bespuiten van een informatiebord van de gemeente. De spuitbus werd door de politie in beslag genomen. De politie constateerde dat de verdachte op twee zijgevels van woningen aan de Herebinnensingel en een zijmuur van een scholengemeenschap aan de Antillenstraat ook graffiti had gespoten. De jongen werd na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: man springt in Hoge der A
Een 42-jarige man uit Groningen is zondagnacht in het water van het Hoge der A gesprongen. De man was zonder enige aanleiding in het water gesprongen. Een 40-jarige man zag het gebeuren en sprong de Stadjer achterna. De 40-jarige kon door zijn handelende optreden het slachtoffer uit het water halen. Het slachtoffer is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: alcomobilist aangehouden
De politie heeft zondagnacht op de Noorderhaven een 34-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd in zijn auto gecontroleerd en bleek hij na een blaastest alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de Stadjer 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. De man werd na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Ter Apel: politie neemt telefoons in beslag
De politie heeft zondagavond in een woning in Ter Apel een 5-tal telefoons in beslag genomen. De bewoner van het pand en eigenaar van de telefoons, een 49-jarige Ter Apeler, belde onophoudelijk het alarmnummer 112. De man vertelde daarbij dat hij problemen heeft met een energiemaatschappij en dat hij die problemen onmiddellijk opgelost wilde zien. De man werd verwezen naar de energiemaatschappij en hem werd te verstaan gegeven dat zijn meldingen niet 112-waardig zijn en dat het nog verder gebruik maken van het alarmnummer om deze reden strafbaar is. De man legde de adviezen en de waarschuwingen van de medewerkers van de politiemeldkamer naast zich neer en bleef doorgaan met het toerloos bellen van 112. Daarop zijn de telefoons van de man, vijf in getal, in beslag genomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het zonder noodzaak gebruikmaken een alarmnummer voor publieke diensten.

Winschoten: man aangehouden
In de Waalstraat in Winschoten heeft de politie zondagavond een
46-jarige man uit Stadskanaal aangehouden voor mishandeling. De man kreeg bij haar woning in de Waalstraat ruzie met een 42-jarige vrouw en haar beide dochters (16 en 21). Er volgde een handgemeen en de drie vrouwen werden door de man geslagen. De politie werd gewaarschuwd waarna de verdachte kon worden aangehouden. Hij werd meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verhoor en nader onderzoek.

Zuidbroek: motorrijder raakt rijbewijs kwijt
Een 39-jarige motorrijder uit Groningen is zondagmiddag zijn rijbewijs kwijt geraakt na een snelheidsovertreding. De man reed op zijn motor in de richting van Groningen toen zijn snelheid ter hoogte van Zuidbroek werd vastgesteld op 180 km per uur. De motorrijder kon bij Kolham worden staande gehouden. Daar kreeg hij een bekeuring voor te hard rijden en moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Blijham: lichtgewonde bij aanrijding
Bij een verkeersongeval op de Voorwoldweg in Blijham is zondagmiddag een 55-jarige man uit Winschoten gewond geraakt. De man reed in zijn auto en kreeg op de kruising met het Oosteinde geen voorrang van een andere auto, bestuurd door een 64-jarige vrouw uit Wedde. Het slachtoffer liep nekklachten op en is voor onderzoek en behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Zijn auto moest door een berger worden weggesleept.

Ten Post: automobilist raakt rijbewijs kwijt
De politie heeft zondagnacht het rijbewijs van een 31-jarige automobilist uit Delfzijl ingevorderd. De man reed in zijn auto op de Provinciale Weg N360, toen zijn snelheid ter hoogte van de Ten Post door een politiepatrouille werd vastgesteld op 130 km per uur. De man werd staande gehouden en kreeg een boete voor de snelheidsovertreding. Zijn rijbewijs moest hij aan de agenten afstaan.

Baflo: man aangehouden voor uitzitten straf
Op de Eenrumerweg in Baflo heeft de politie zondagnacht een 50-jarige man uit Warffum aangehouden. Bij een routinecontrole bleek dat de auto van de man niet APK-gekeurd was en dat de man nog een geldboete van ruim 400 euro had openstaan. Hij kon die niet betalen en werd daarop aangehouden. De man is meegenomen naar het bureau en overgedragen aan de parketpolitie. Hij is ingesloten en kan zes dagen worden vastgehouden.

Garrelsweer: snelheidscontrole
De politie hield zondagavond een snelheidscontrole op de Provinciale Weg N360 in Garrelsweer. Daarbij werd van 990 voertuigen de snelheid gemeten. Twaalf bestuurders overschreden de maximumsnelheid van 80 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km per uur.

Grijpskerk: eierenzoekers bekeurd
De politie heeft zondagmiddag langs de Friesestraatweg in Grijpskerk proces-verbaal opgemaakt tegen een 25-jarige man uit de gemeente Tietjerkstradeel en een 25-jarige man uit de gemeente Dantumadeel. Beiden mannen bevonden zich in weilanden en waren op zoek naar kievitseieren, het geen verboden is. Ze hadden inmiddels één ei in hun bezit. Dat is door de politie in beslag genomen. De mannen zijn het weiland uitgestuurd.

Middelstum: kind gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval in de Akkerstraat in Middelstum is zondagmiddag een 5-jarig jongentje gewond geraakt. Het kind reed op een autoped vanuit een brandgang de straat op en botste daarbij tegen een passerende auto, bestuurd door een 26-jarige man uit Middelstum. Het kind kwam te vallen liep buikletsel op. Hij is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Sappemeer: man aangehouden
Een 18-jarige man uit Hoogezand is zondagmorgen door de politie aangehouden aan de Noorderstraat in Sappemeer. De man wordt verdacht van vernieling van een ruit van een bedrijfspand aan de dr. A. Jabobsstraat. Getuigen wezen de man aan. Hij werd meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Hij ontkent de ruit te hebben vernield.