Politie Drenthe

maandagmorgen 05-04-04

Assen 05-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Vernielingen opgelost
PATERSWOLDE Met de aangifte van een 53-jarige getuige zijn drie vernielingen opgelost. Op het voetpad tussen de Patrijshof en de Helmerdijk stond een slalomhek dat in de periode vanaf 15 maart drie keer vernield werd. Een 13-jarige jongen uit Eelde is gehoord in verband met de vernielingen. Hij bekende de feiten, deze had hij samen met een groepje jongens gepleegd. De schade voor de gemeente bedraagt zon 500,- .

Motorrijder gewond
EMMEN Zondagmiddag heeft de politie assistentie verleend na een ongeval bij een afrit van de N34. Een 53-jarige man uit Hengelo (OV) kwam bij het nemen van de bocht naar rechts de Ermerweg op ten val. Hij raakte daarbij gewond en werd ter observatie overgebracht naar het Scheperziekenhuis.

Bestuurder heeft te veel drank op
HOOGERSMILDE Politiemedewerkers hebben zondagavond een automobilist gecontroleerd op drankgebruik bij de Rijksweg. Na de ademanalyse bleek dat de 34-jarige man uit Kampen 0,8 promille (380 µg/l) alcohol in zijn bloed had. Dit leverde de man een boete van 300,- en een rijverbod van drie uur op.

DONDEREN Een 56-jarige man uit Hoogezand belde zondagmorgen tegen halftwee naar de politie. Hij had een ongeval gehad en was met zijn auto in de sloot beland op de Eekhoornstraat. Volgens het principe botsen = blazen moest de man een blaasproef afleggen. Het resultaat was 1,5 promille (675 µg/l). Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, ook kreeg de man een dagvaarding, hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Politie scherp op foutparkeerders
ASSEN Tijdens koopzondag heeft de politie gecontroleerd op juist parkeren. Negentien keer werd een bekeuring uitgeschreven omdat de auto verkeerd geparkeerd stond op de Markt /Oudestraat.

Tropische vogels verdwenen
ASSEN Zondag tussen 10.30 en 15.30 uur is er ingebroken bij een woning aan het Rochtplein. Uit de volière zijn zon tien tropische vogels verdwenen. De 44-jarige eigenaar van de vogels schat zijn schade op zon 90,- per paar.

Reeks kleine aanrijdingen
EMMEN De politie heeft geassisteerd nadat bij de verkeerslichten op de T-splitsing Rondweg- Meerdijk maandagmorgen tegen half acht een aanrijding ontstond. Een 23-jarige man uit Sellingen wilde stoppen voor een oranje verkeerslicht. De 28-jarige automobilist uit Musselkanaal die achter hem reed kon niet op tijd stoppen. Terwijl de politie bezig was met de afhandeling van deze aanrijding ontstond een kop-staart aanrijding tussen vier autos. De drie autos stonden te wachten in verband met het ongeval. Een 43-jarige bestuurder zag dit te laat en remde te laat af. Het gevolg was dat het hele rijtje elkaar aantikte.

Trilplaat weggenomen
OUD ANNERVEEN De politie heeft maandagmorgen melding gekregen van de diefstal van een trilplaat. Deze stond bij een gaslocatie aan de Annerweg. Het schadebedrag wordt geschat op zon 5000,-

Dana Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218. info@politie-drenthe.nl