Politie Zuid-Holland-Zuid

05/04 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

05-04-2004 - Persberichten District II

KATAPULT
GORINCHEM- Een 41-jarige man uit Swolgen is aangehouden omdat hij onder invloed verkeerde. De man reed op zondagavond 4 april over de A15. Een collega van het korps Rotterdam-Rijnmond achtervolgde de man omdat hij vermoedde dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Toen de man werd aangehouden, werd er tevens een kleine hoeveelheid drugs in zijn auto aangetroffen. Ook had de man een katapult in zijn auto liggen. Deze is in beslag genomen. De man moest mee naar het politiebureau in Gorinchem en is ingesloten.

VALSE NAAM
LEERDAM- Een 16-jarige jongen uit Leerdam is aangehouden. De jongen fietste op zondagavond 4 april over de Spoorstraat zonder verlichting. Toen de politie hem een bekeuring gaf, gaf de jongen een valse naam op. Toen de politie hierachter kwam, kreeg de jongen twee bekeuring. Eén voor het opgeven van een valse naam en één voor het niet voeren van fietsverlichting.

EEND
SLIEDRECHT- Een dode eend is mishandeld. Op zondagmiddag 4 april bevonden twee jongens zich in een speeltuintje aan de Valkhof. De jongens verkeerden tussen een groepje andere kinderen. Het tweetal zag een dode eend in de sloot liggen. Eén van de jongens bond een touw om zijn nek. De andere jongen ging met de eend zwaaien. Een getuige meldde dit bij de politie. Toen de politie aankwam stoof de groep jongeren uiteen en sloeg op de vlucht. De politie trof de eend in de sloot aan. De politie kon één van de jongens aanhouden. Het gaat om een 14-jarige jongen uit Sliedrecht. Hij moet naar bureau Halt. De politie is nog op zoek naar de andere jongen.De dierenbescherming heeft de eend opgehaald.