POLYGANICS

Verbeterd herstel van zenuwen door nieuw Nederlands product

Eerste transparante resorbeerbare zenuwgeleider Neurolac(r): ontvangt CE merk

Groningen, 5 April 2004. Verlamming en verlies van gevoel is het gevolg van een doorgesneden zenuw. Dit komt het meeste voor in de hand. Schade aan hand zenuwen beïnvloedt de prestaties van vele alledaagse taken, zoals het vasthouden van een potlood of vork.

De standaard chirurgische behandeling is het direct aan elkaar hechten van de beide zenuwuiteinden. Als de afstand van het gat te groot is wordt een zenuwtransplantaat gebruikt van een andere plaats uit het lichaam van de patiënt. Complicaties en niet optimaal zenuwfunctieherstel komen daarbij nog voor. Er kan zich bijvoorbeeld een een dikke pijnlijke plek vormen door ongecontroleerde groei van de zenuw.

Polyganics heeft nu na jaren van ontwikkeling CE merk verkregen voor de transparante zenuw geleider Neurolac(r). Hierin worden de zenuweinden zonder spanning ingehecht. De zenuw groeit binnen een aantal weken door het buisje. Na gedane arbeid verdwijnt het vanzelf want het wordt geheel in het lichaam opgenomen. Het plaatsen van dit buisje is zeer eenvoudig, spaart tijd en geld.
Klinisch onderzoek toont prima resultaten. De maximaal overbrugbare afstand van een zenuwdefect met de zenuwgeleider is 2-3 cm. Door het CE merk kan Neurolac nu ook door chirurgen voor patienten in de EC worden toegepast. Al in februari werd voor de USA de FDA vrijgave verkregen.

Neurolac(r) is één uit een reeks van medische producten die gebaseerd zijn op Polyganics. gepatenteerde synthetische bioresorbeerbare materialen. Polyganics BV, onwikkelt, fabriceert en verkoopt resorbeerbare oplossingen voor medische problemen en is gevestigd in Groningen, L.J.Zielstraweg1, 9713 GX Groningen.

Het bedrijf is bereikbaar onder nummer 050 5886588, e-mail: info@polyganics.com en website: www.polyganics.com. Meer informatie kan ook verkregen worden van ir. J.Smit, Managing Director 06 55 333 165.


05 apr 04 11:05