Gemeente Stein


05-04-2004
Rijvaardigheidsritten voor 55-plussers
Steeds meer oudere automobilisten hebben er behoefte aan hun kennis te laten testen door onafhankelijke deskundigen. Daarom organiseert 3VO- Limburg in opdracht van de gemeente Stein een rijvaardigheidsrit voor rijbewijsbezitters van 55 jaar en ouder.

De rijvaardigheidsritten worden gehouden op dinsdag 4 mei 2004 in Sporthal de Kamp, Merodestraat 45, 6171 XM Stein van 13.30 16.30 uur.

Uit ontmoetingen met ouderen en vertegenwoordigers van ouderenorganisaties blijkt een grote verscheidenheid in vormen van het kwetsbaar zijn in het verkeer. Dit betekent dat er behoefte is aan actief beleid gericht op oudere verkeersdeelnemers.

In Limburg is door 3VO ruime ervaring opgedaan met het organiseren van activiteiten voor ouderen. Deze zogenaamde BROEM-ritten (Breed Overleg Ouderen en Mobiliteit) bieden ouderen de mogelijkheid kennis en vaardigheden te toetsen en bij te schaven.

Ouderen nemen op grote schaal deel aan deze activiteiten. Het aantal oudere automobilisten neemt toe waardoor het belang van trainingen steeds groter wordt. Het doel van de rijvaardigheidsritten is het vergroten van de kennis van ouderen ten aanzien van de huidige verkeersregels en het laten toetsen van de eigen rijstijl.

De rijvaardigheidsritten bestaan uit 3 onderdelen: 0M 1 uur theorieles, gegeven door de seniorenvoorlichter van 3VO. 0M 1 uur praktijkles in de eigen auto onder leiding van een instructeur
0M 1 uur Workshops bestaande uit een gehoortest, een oogmeting en Meer Bewegen Voor Ouderen.

U kunt schriftelijk aanmelden door de bon uit de Schakel in te sturen of te faxen. Voor verdere informatie kunt u bellen naar (043) 347 02 31, of naar (046) 451 41 28.