Omstandigheden beproeven het materiaal tot het uiterste

Zware race op prachtig nieuw circuit Bahrein

Manama, zondag 4 april 2004 - Wilux Minardi Cosworth heeft een zware eerste GP van Bahrein achter de rug. Na een veelbelovende kwalificatie hadden beide rijders in de race te kampen met mechanisch ongemak. Hierdoor moest Zsolt Baumgartner de race voortijdig verlaten, terwijl Gianmaria Bruni na problemen bij de start niet de kans kreeg zijn goede kwalificatie een passend vervolg te geven. Beide rijders hielden echter wel een positief gevoel over aan de race op het geweldig mooie Sakhir-circuit. Winnaar van de race was Michael Schumacher, voor Rubens Barrichello en Jenson Button.

"De faciliteiten in Bahrein hebben echt een nieuwe standaard gezet, waar andere circuits naar zullen opkijken", gaf teambaas Paul Stoddart direct aan. Toch besloot de raceleiding tot een extra inspectie van de baan, nadat enkele rijders op de vrijdag met lekke banden te maken kregen. Enkele afwaterroosters bleken los te zitten en ook werden de kerbstones op sommige plekken 'bijgeschaafd'. De beide Wilux Minardi-rijders hadden overigens weinig last. Zij konden hun normale programma afwerken.

Bruni zeventiende op de startgrid; Baumgartner twintigste De beide Wilux Minardi-coureurs reden twee goede runs in de eerste kwalificatie. Het echte werk begon uiteraard pas in sessie twee. Daar liet Gimmi Bruni zien uit het goede racehout gesneden te zijn. Hij verkleinde het gat tot de kop met een halve seconde en naderde bovendien de Jordan van Pantano en de Renault van Alonso tot op drie tienden.

Uiteindelijk leverde die knappe prestatie Bruni plek zeventien op, één plaats voor teamgenoot Baumgartner. Beiden bleven zij Kimi Räikkönen voor die door problemen niet aan een kwalificatieronde toekwam. Heidfeld's Ford-motor werd gewisseld, waardoor beide rijders nog een plaats opschoven. Helaas voor Zsolt Baumgartner achtte het team het noodzakelijk ook zijn motor te vervangen, waardoor hij alsnog op plek twintig terechtkwam.

Race belooft veel maar brengt door pech weinig
Al bij de start van de opwarmronde ging het mis voor Gianmaria Bruni. De elektronica weigerde dienst en hij moest zijn race vanuit de pits starten. Dat leverde al meteen een achterstand van 2 ronden op. Zsolt Baumgartner: "Ik had ook een elektronisch probleem, net als Gimmi, maar ik kon de software resetten vanuit de cockpit. Mijn tempo was goed; mijn snelste ronde was even snel als Gimmi's kwalificatietijd en ik kon tijden rijden die in de buurt lagen van de tijden van de Jordans." Helaas voor Baumgartner eindigde zijn race kort voor het einde met een kapotte motor.

Op naar Imola
"Zsolt haalde finishvlag niet, maar zowel hij als Gimmi lieten bemoedigende rondetijden noteren gezien hun omstandigheden in de race. We kijken nu uit naar één van onze 'thuiswedstrijden' op Imola over drie weken", besloot Paul Stoddart.


--------------------
Voor de redactie (