Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 april 2004

Jan Camphuis: 053-4555588

Motorrijder onderuit

Bestuurder motorfiets gaat onderuit en raakt auto

Deurningen

Zondagmorgen 4 april omstreeks 10.35 uur werd een aanrijding gemeld op de Gammelkerstraat in Deurningen. Bleek dat een 49 jr. bestuurder van een motorfiets uit Rietmolen, in een bocht komende uit de richting van de Deurningerstraat, het achterwiel van een voorhem rijdende motorrijder had geraakt. Hij had hierop stevig geremd en was daardoor in de bocht onderuit gegaan. Hierbij raakte hij met zijn helm de bumper en een voorwiel van een uit de tegenovergesteld richting komende auto, bestuurd door een 49 jr. mevrouw uit Losser. De 49 jr. werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. (bps: 04-041377)

Bal op straat, bromfietser valt

Bal van spelende kinderen vliegt de straat op, passerende bromfietser onderuit en moet naar ziekenhuis

Hengelo

Zondagmiddag 4 april rond de klok van 16.30 uur werd gemeld dat op de Geerdinksweg in Hengelo een bromfietser gewond was geraakt. Bleek dat een drietal jongens op het plein van de aan deze straat gelegen school aan het voetballen waren geweest. Plotseling was de bal over het hek op straat terecht gekomen. Een 38 jr., net passerende bromfietser uit Hengelo, werd door de bal geraakt en kwam ten val. Met onbekend letsel werd de bromfietser door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (bps: 04-041456)

Auto van de weg

Bestuurder komt in de berm, twee gewonden naar ziekenhuis, hondje zoek

Hengelo

Zondagavond 4 april om ongeveer 23.45 uur werd gemeld dat op de A35 in Hengelo een aanrijding had plaatsgevonden. Getuigen verklaarden dat zij hadden gezien dat een automobilist in de berm van de snelweg was geraakt en daarna dwars door een hekwerk was geschoten. De brandweer kwam ter plaatse en knipte het dak van de auto zodat de twee inzittenden, een 39 jr. bestuurder uit Smilde en een even oude vriendin ook uit die plaats, door ambulance personeel uit de auto konden worden gehaald. Beiden zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Hengelo overgebracht. In het ziekenhuis is door een gemeentearts een bloedproef van de 39 jr. bestuurder genomen, omdat alcoholgebruik werd vermoed. In de auto moet ook een hondje hebben gezeten. Deze is gevlucht en is tot op dit moment nog niet weer gevonden. (bps: 04-041570)

Aanhouding na openlijk geweld

Mannen gooien ruiten in van woning, een van de twee aangehouden.

Hengelo

Zondagmiddag 4 april werd omstreeks 16.10 uur doorgegeven dat aan de Jan Tooropstraat in Hengelo ruiten van een van de woningen waren vernield. Bleek dat aan zowel de voor als de achterzijde van de woning ruiten waren ingegooid. Getuigen gaven signalementen door van twee mannen die de ruiten ingegooid zouden hebben. In de omgeving werd een van de twee aangetroffen en aangehouden. Deze, een 34 jr. Hengeloer, werd meegenomen naar het bureau, in verzekering gesteld en opgesloten. Een onderzoek naar de tweede persoon heeft nog niet tot resultaat geleid.De 27 jr. bewoonster heeft aangifte gedaan, onduidelijk is nog wat de aanleiding van een en ander is geweest, onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-041457)

Recidivist wil er vandoor

Automobilist met teveel alcohol op wil zich aan aanhouding ontrekken, rijbewijs is ingevorderd

Vroomshoop

Maandagmorgen 5 april werd omstreeks 02.35 uur geconstateerd dat een automobilist, rijdend over de Vriezenveenseweg in Vroomshoop, meer weg nodig had als gebruikelijk. Hij reed nogal slingerend en een stopteken werd gegeven. Op de Stationslaan zette de bestuurder zijn auto aan de kant en liep weg. Na enig zoeken, o.a met een politiehond, werd de man, een 20 jr. inwoner van Bruchterveld, op de Prinsenkamp in Vroomshoop aangetroffen en aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 0.82 promille uit en bleek dat de 20 jr. recidivist is, wat alcoholgebruik in verband met het rijden in een auto aangaat. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en worden de nodige processen-verbaal opgemaakt.(bps: 04-041599)

Inrichten hennepplantage

Vier mannen aangehouden die bezig waren een hennepplantage in te richten

Vroomshoop

Zondagmiddag 4 april werd omstreeks 15 uur geconstateerd dat mannen bezig waren een hennepkwekerij in te richten in een woning aan de Iepen in Vroomshoop. Surveillerende politiemensen was opgevallen dat er voor de bewuste woning een bus stond, van waaruit goederen de woning in werden gedragen. Omdat reeds eerder in deze woning een hennepplantage was gevonden, werd op dat moment vermoed dat dit wel eens weer het geval zou kunnen zijn. Na overleg, werd besloten een kijkje te nemen en werd geconstateerd dat vier personen druk bezig waren een aantal ruimten in de woning in te richten als hennepplantage. Deze vier, Almeloers van 20, 24, 29 en 39 jaar, werden aangehouden en aan het bureau in verzekering gesteld en voor verder onderzoek opgesloten. De eigenaar van de woning was op het moment van aantreffen niet in de woning aanwezig. Een onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-041473)

Garageboxen uitgebrand

Aantal garageboxen uitgebrand, aantal bewoners van woningen tijdelijk uit hun huizen

Enschede

Zondagavond 4 april om ongeveer 23.20 uur werd brand gemeld in een garagebox achter woningen aan de Vlasstraat in Enschede. Het bleek om een uitslaande brand te gaan en de brand sloeg al snel over naar naastgelegen garageboxen. Een aantal kleine explosies werden gehoord, die vermoedelijk afkomstig waren van in de garageboxen staande gasflessen. In een van de boxen werden meerdere gasflessen aangetroffen en voor alle zekerheid is de omgeving verder afgeschermd en zijn een aantal bewoners van aangrenzende woningen tijdelijk uit hun woningen gehaald. Na ongeveer anderhalf uur was het gevaar geweken en konden deze bewoners hun woningen weer in. De brand heeft in meerdere boxen gewoed, vermoedelijk zeven. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend en een onderzoek naar de oorzaak wordt ingesteld. (bps: 04-041582)


---- --