Ingezonden persbericht


Persbericht

Borland introduceert Borland® CaliberRM 6.0

~ requirements management-oplossing verbetert communicatie tussen IT en business ~

5 april 2004 ­ Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) introduceert de nieuwste editie van Borland® CaliberRM 6.0 voor requirements management. CaliberRM 6.0 maakt deel uit van de reeks Application Lifecycle Management- oplossingen (ALM) van Borland. Met dit product speelt het bedrijf in op de toenemende marktvraag naar mogelijkheden om sneller hoogwaardige software te kunnen leveren.

Softwareontwikkelteams worden tegenwoordig geconfronteerd met strengere marktwetgeving, de druk om te voldoen aan assessment frameworks zoals het Software Engineering Institute Capability Maturity Model® (SW-CMM®) en het complexe offshoring proces. De nieuwste versie van CaliberRM, helpt deze teams om de veranderende behoeften van het bedrijfsleven, geformuleerd in 'requirements', beter te begrijpen en te volgen. Doordat later geen of minder aanpassingen hoeven te worden gemaakt in de software, kunnen zo de kosten van softwareontwikkeling worden gereduceerd.

Mislukte software is vaak het resultaat van het opslaan van business requirements in ongestructureerde, statische wordprocessing-omgevingen; iets dat wereldwijd nog veel te vaak voorkomt. Doordat een dergelijke aanpak geen mogelijkheden biedt om tijdens het softwareontwikkelproces samen te werken of aanpassingen te maken, staat dit een succesvolle vertaling van de requirements van een bedrijf naar software in de weg. CaliberRM 6.0 doorbreekt deze culturele barrière door de gestructureerde en intuïtieve, document-achtige omgeving te bieden die zo hard nodig is (1) en helpt zo de communicatiekloof tussen IT en business te verkleinen. De oplossing helpt gebruikers om requirements op te stellen waarbij onduidelijkheden in een vroeg stadium worden geëlimineerd. Door geavanceerde formattingcapaciteiten vergroot de oplossing de mogelijkheden voor het opstellen van requirements. Zo ondersteunt CaliberRM 6.0 inline images, embedded tabellen en rich text. Door deze nieuwe mogelijkheden kan het product breder worden ingezet, zoals bijvoorbeeld bij het beheer van designdocumenten, scenario's en use cases.

"Requirements management speelt een sleutelrol bij de ontwikkeling van hoogwaardige en succesvolle software. De problemen die veel organisaties hebben met het vertalen van de requirements van het bedrijf naar softwarecapaciteiten, heeft veelal te maken met de bedrijfscultuur," aldus Thomas Murphy Sr., program director bij de Meta Group. "Mensen zullen op verschillende manieren communiceren en op informatie reageren, dus moeten organisaties bij het opslaan en uitleggen van requirements, naast traditionele tekst belangrijke documenten voor de ontwikkeling, zoals use cases en designdocumenten, kunnen gebruiken. De beste requirements managementoplossingen pakken de menselijke en technologische barrières aan die verhinderen dat alle deelnemende partijen aan het softwareontwikkelproces goed kunnen samenwerken."

"Met deze oplossing, zorgen we ervoor dat requirements management voor iedereen beschikbaar is en dit is daar precies het juiste moment voor," aldus Boz Elloy, sr. vice-president software producten bij Borland. "Bedrijven willen niet dat verkeerd begrepen doelstellingen geld kosten. CaliberRM vervult een spilfunctie in de Borland ALM-oplossing en is voor steeds meer bedrijven een reden om met Borland in zee te gaan. Ontwikkelteams zijn steeds vaker verspreid over de hele wereld. Dit heeft ervoor gezorgd dat organisaties beseffen dat de kern van hun softwareproblemen in de definitie van hun behoeften ligt en hoe deze behoeften vervolgens worden geïnterpreteerd en vertaald naar software."

(505 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE


1) Zie het rapport: Mastering the Requirements Management Application Delivery Strategies Integration & Development Strategies, Thomas Murphy, Meta Group. Practice 2020, 17 april 2003,

Over CaliberRM
Het in 1998 geïntroduceerde CaliberRM, is een toonaangevende crossplatform requirements management-oplossing die de basis vormt voor het succes van software. De oplossing onderscheidt zich van concurrerende producten doordat voor de implementatie van de oplossing geen grote aanpassingen hoeven te worden gedaan, weinig training nodig is en de oplossing zeer gebruiksvriendelijk is, waardoor de 'total cost of ownership' kan worden verlaagd. Bovendien kan CaliberRM door middel van COM-, .NET- en Java-platforms worden geïntegreerd met bestaande IT-investeringen en biedt het bewezen schaalbaarheid waarmee geografische en culturele grenzen kunnen worden overschreden. CaliberRM vervult een sleutelrol bij de integratie van activiteiten die aan een succesvol beheer van de applicatielevenscyclus ter grondslag liggen. Door deze oplossing te integreren in de gehele Borland ALM-productreeks, zijn requirements in het gehele applicatieontwikkelproces zichtbaar en op te sporen. De oplossing is ook geïntegreerd in een groot aantal producten van andere aanbieders.

CaliberRM biedt met een nieuwe event-enabled architectuur ook verbeterde ondersteuning van realtime integratie en aanpassing. Om de administratieve lasten van grote organisaties te verminderen, zijn nieuwe functionaliteiten voor Lightweight Directory Access Protocol-authenticatie (LDAP) toegevoegd aan het product. LDAP biedt een beveiligingsinfrastructuur voor het in een centrale locatie beheren van login-informatie voor alle applicaties, die uit te breiden is. CaliberRM 6.0 levert nauwe integratie met Borland® Starteam® 6.0, dat eveneens deze week wordt geïntroduceerd, om de voorspelbaarheid, controle en kwaliteit van het softwareontwikkelproces te verbeteren. Nieuwe CaliberRM 6.0-integraties zijn de Borland® Delphi-ontwikkelomgeving en een update naar TestDirector® 8.0 van Mercury Interactive.

Beschikbaarheid
Borland CaliberRM 6.0 is vanaf vandaag beschikbaar. Een gratis evaluatieversie is te downloaden van de Borland-website: http://www.borland.com/caliber/index.html.

Over Borland
Borland Software Corporation (Nasdaq NM: BORL) is een toonaangevende aanbieder van platformonafhankelijke oplossingen voor softwareontwikkeling en -deployment die zijn ontworpen om de gehele applicatieontwikkelcyclus te versnellen. Door managers, testteams, ontwerpers, ontwikkelaars en implementeerders in real-time met elkaar in contact te brengen, biedt Borland ondernemingen wereldwijd de mogelijkheid hun concurrentiepositie te verbeteren.

Meer informatie over Borland is te vinden op de Borland website, www.borland.com, of het Borland Developer Network, http://bdn.borland.com.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Viviane Brokerhof van LEWIS, het IT PR bureau. Tel: +31 (0)40 235 46 00 Fax: +31 (0)40 235 46 01 E-mail: vivianeb@lewispr.com Website: http://www.lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Paulina Logchies van Borland: Tel: +31 (0)20 503 51 00 Fax: +31 (0)20 503 51 70 E-mail: plogchies@borland.com Website: http://www.borland.com

All Borland brands and products are trademarks or registered trademarks of Borland Software Corporation in the United States and other countries. All other marks are the property of their respective owners.

Safe Harbor Statement
De volledige Borland Safe Harbour Statement is te vinden op: http://www.borland-info.com/press_room/about_borland/index.html


---

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com


---