Infomedics


persbericht - 5 april 2004

Infomedics krijgt nieuwe aandeelhouder

Almere, 5 april 2004 - Infomedics heeft op 2 april 2004 een overeenkomst gesloten met QAT investments, een strategische investeerder, betreffende een participatie in het aandelenkapitaal van Infomedics tot een bedrag van 1,5 miljoen euro.

Infomedics verwerkt nu de nota's van 60 ziekenhuizen ter waarde van 1 miljard euro per jaar. Met de investering van QAT kan Infomedics haar dienstverlening verder uitbreiden. Artsen, tandartsen, fysiotherapeuten, logopedisten en andere extramurale zorgverleners kunnen deze diensten gebruiken om hun administratie verder te stroomlijnen.

Oprichter Prof. Dr. Sweder van Wijnbergen verwacht veel vraag naar de nieuwe factoring en incasso diensten. "Door wijzigingen in het beleid van het kabinet zullen de administratieve lasten voor artsen, tandartsen en paramedici enkel toenemen. Infomedics helpt ze door, voor slechts 1 euro per nota, de debiteurenadministratie uit handen te nemen." aldus van Wijnbergen.

QAT partner, Dirk Jan Emmens, is enthousiast over de investering. "De technologie van Infomedics heeft zich reeds bewezen bij ziekenhuizen en komt nu ook beschikbaar voor extramurale zorgverleners. Infomedics kan hierdoor een betere prijs / kwaliteit verhouding bieden dan haar concurrenten" volgens Emmens.

Over QAT investments
Q.A.T. Investments S.A. is een participatiemaatschappij uit Luxemburg. QAT investeert in bedrijven met proven technology en een uitdagend businessplan. QAT heeft geïnvesteerd in bedrijven in Nederland, België, Zwitserland en Israël.
Voor meer informatie over QAT kunt kontakt opnemen met:

Dirk Jan Emmens - partner
Email: dirkjan.emmens@qatinvestments.com
www.qatinvestments.com

Over Infomedics
Infomedics NV is drie jaar geleden gestart en is gevestigd in Almere. Het bedrijf richt zich op het stroomlijnen van de administratieve processen in de zorg. Door gebruik te maken van moderne ICT-systemen kunnen papierstromen verdwijnen. Hierdoor kunnen nota's van een zorgaanbieder elektronisch worden afgehandeld met de zorgverzekeraars zonder dat er een papieren nota voor de patiënt aan te pas hoeft te komen.
Voor meer infomatie over Infomedics kunt u kontakt opnemen met:

Prof. Dr. Sweder van Wijnbergen - CEO
Email: svanwijnbergen@infomedics.nl
www.infomedics.nl