Cor Euser debuteert in 25e raceseizoen in Parijs-Dakar

Herpen, 4 april 2004. Cor Euser wil zijn 25-jarig jubileum als coureur niet onopgemerkt voorbij laten gaan. De veelvoudig kampioen zal eind december zijn debuut maken in de rally Parijs-Dakar! Daarnaast rijdt 'Mr. Marcos Racing' het Spaans GT kampioenschap en de Dutch Supercar Challenge. Uiteraard met Marcos.

Cor Euser heeft in zijn lange carrière geracet met bijna alles voorzien van een motor en wielen. Voordat hij in 1980 zijn indrukwekkende carrière als autocoureur begon, boekte hij successen in autocross en autospeedway. Tevens reed hij motorraces. Een woestijnrally ontbreekt nog op zijn CV. "Dat gaat nu veranderen" aldus Euser. "Eind dit jaar vertrek ik vanuit Parijs voor de monsterrit naar Dakar." De 46-jarige coureur weet nog niet voor welk team hij zal uitkomen en wie hem als navigator zal bijstaan. Cor: "Het plan is om met een Nederlandse buggy deel te nemen. Ik ben op dat gebied nog in onderhandeling." De coureur die al 25 jaar lang van het ene erepodium op het andere klimt, toont zich bescheiden over zijn doelstellingen. "Parijs-Dakar is een enorm zware rally, achter iedere zandheuvel dreigt gevaar. Dat wordt voor mij erg wennen. Mijn eerste prioriteit is aankomen op het strand van Dakar. Dat is veel belangrijker dan mij mogelijk in één of meerdere etappes in de kijker te rijden."

Euser wil zijn plannen deels op een bijzondere manier financieren. Hij wil tijdens de officiële rustdag van de rally en eventueel ook aan de finish een groep gasten annex sponsors ontvangen voor een unieke 'day at the rally'. De rallydebutant biedt zijn sponsors ook de mogelijkheid om de rallykaravaan meerdere dagen te volgen.

Cor Euser heeft traditioneel een druk autosportseizoen voor de boeg. De oprichter en eigenaar van Marcos Racing International komt in drie klassen uit. Samen met de net 21-jarige Danny van Dongen rijdt hij het Spaans GT. Het duo bestuurt een Marcos LM 600, het 207 cm brede en precies een meter hoge, 600 pk sterke monster dat in Spanje bekendstaat onder de treffende bijnaam 'La Bomba'. Euser komt ook in actie in de Dutch Supercar Challenge en hij rijdt drie of wellicht zelfs vier 24-uursraces: op Zolder (B), de Nürburgring en Oschersleben (D) en mogelijk ook Spa-Francorchamps (B). Als teameigenaar zet Euser meerdere Marcossen per kampioenschap in. In Spanje rijdt hij met twee of wellicht zelfs drie auto's, in de Dutch Supercar Challenge rijden minimaal drie Marcossen van Marcos Racing International. De verwachtingen zijn traditioneel hooggespannen. Het zou pas nieuws zijn, als Euser het seizoen zonder titel zou afsluiten.

Cor Euser behoort tot de succesvolste en meest veelzijdige coureurs uit de Nederlandse autosportgeschiedenis. Bij zijn debuut in 1980 won hij al meteen twee titels: het NK en het Beneluxkampioenschap Formule Ford. De veelzijdige coureur reed met alle soorten en maten auto's, van Formule Ford tot Indycar en Formule 3000, van Rover 114 tot Marcos LM 600 en diverse Groep C sportprototypes. In totaal won hij als coureur bijna 20 kampioenschappen (NK, EK, Beneluxtitels), aangevuld met diverse titels als teameigenaar.


---

Voor de redactie: voor nadere inlichtingen: Cor Euser, tel. 06 53 30 17 58.

Fotobijschrift: Cor Euser voor de Nederlandse Dakar buggy.