Friesland Coberco Dairy Foods

5 april 2004

Roemenië

Friesland Coberco doet openbaar bod op aandelen Napolact

Friesland Coberco Dairy Foods heeft, via haar Roemeense dochteronderneming Friesland Romania S.A., een openbaar bod gedaan op de aandelen van zuivelonderneming Napolact S.A. in Roemenië. Friesland Romania bezit al 41,58 procent van de aandelen.

Napolact is een zuivelonderneming met vijf fabrieken gevestigd in de provincie Cluj, in het midden van Noordwest-Roemenië (Transsilvanië). Napolact heeft een jaarlijkse omzet van 27 miljoen euro en heeft 1.400 medewerkers. Napolact produceert verse melk, gefermenteerde producten, kaas en ijs. Napolact verkoopt haar producten in geheel Roemenië en heeft een aanzienlijk marktaandeel in de genoemde producten.

Friesland Romania is actief in Roemenië sinds 2000. De huidige onderneming is het resultaat van drie eerdere overnames waardoor Friesland Romania één van de belangrijkste spelers op de Roemeense zuivelmarkt is. De overname past in de strategie voor de Roemeense markt door zowel het assortiment als de geografische spreiding van de activiteiten. Het is de bedoeling de activiteiten van Napolact en Friesland Romania samen te voegen.


---