Politie Amsterdam-Amstelland

Dodelijk ongeval met tram

5-4-2004. Zaterdagmiddag overleed een 35-jarige man die onder tram 13 was gelopen in de Jan Tooropstraat. De brandweer moest het tramstel opkrikken om het slachtoffer te bergen. De ongevallendienst onderzoekt het ongeval.

---

Gewelddadige buspassagiers: 2 arrestaties

5-4-2004. In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee mannen gearresteerd die twee agenten mishandelden en een buschauffeur stevig uitscholden.

De buschauffeur had de politie opgeroepen nadat vier jongens van rond de twintig de bus inkwamen en één van hen een kaartje weigerde te kopen. De zwartrijder werd verzocht alsnog een kaartje aan te schaffen. Hij duwde vervolgens een medepassagier en bedreigde de buschauffeur. Men probeerde de jongen uit de bus te zetten. Een vriend van de zwartrijder mengde zich ook in de strijd. Met extra mankracht wist de politie de jongen te overmeesteren. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

---

Overval op souvenirshop

5-4-2004. Zaterdagmiddag rond kwart over drie overvielen twee mannen een winkel in de binnenstad. Het duo deed zich eerst voor als klant. Een van de mannen liep opeens naar achteren toe en bedreigde het winkelpersoneel. Een medewerker werd hierbij geslagen. In de winkel waren op dat moment ook enkele kinderen aanwezig. De daders maakten diverse goederen buit en verdwenen in onbekende richting. De kinderen kregen als troost van de agenten een zogenaamde "traumabeer".
---

Dronken in de auto

5-4-2004. In de nacht van zondag op maandag werd een 32-jarige man gearresteerd nadat hij onder invloed een auto bestuurde. Agenten zagen de man rijden over het voetpad van de Leidsestraat en wilden hem laten stoppen. Hierop probeerde de man te ontsnappen. Uiteindelijk stopte hij nadat de agenten hem een stopteken hadden gegeven. Toen bleek waarom de man er vandoor wilde gaan. Hij rook sterk naar alcohol De automobilist werd meegenomen naar het bureau en kan een proces-verbaal tegemoet zien.

---

Klant overvalt café

5-4-2004. Vannacht is een café aan de Ruyschstraat overvallen door een klant die later een overvaller bleek te zijn. De man meldde zich na sluitingstijd met een smoes bij de uitbaatster om even later de zaak weer te verlaten. Toen de barkeepster de zaak afsloot, werd zij door de man opgewacht. Hij dwong haar weer naar binnen te gaan, bedreigde haar en eiste geld. Vervolgens ging hij er met zijn buit vandoor.
---

Verdacht pakket op CS

5-4-2004. Zondagavond werden op het Centraal Station direct veiligheidsmaatregelen genomen toen rond kwart over tien een verdacht pakket werd gevonden op een perron. In afwachting van het Explosieven Opruimings Commando (EOC) werden het station en de omgeving ontruimd en afgezet.

De ontruiming werd uitgevoerd door politiepersoneel van de regio Amsterdam-Amstelland, het korps Landelijke Politiediensten en NS-personeel. Kort na middernacht bracht het EOC (Explosieven Opruimings Commando) het pakket gecontroleerd tot ontploffing. Rond half één konden reizigers weer gebruik maken van het station. De technische recherche heeft het pakket in beslag genomen en zal hiernaar onderzoek doen.

---