Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - man aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 05-04-2004

Een 31-jarige man uit Arnhem is zondagavond in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van huiselijk geweld tegen zijn 23-jarige huisgenote. De vrouw zou volgens haar zeggen na een ruzie in de relationele sfeer door haar huisgenoot zijn geslagen. Ook zou hij een telefoon naar haar hoofd hebben gegooid. Het slachtoffer vluchtte de woning uit en waarschuwde de politie, die de Arnhemmer even later in de woning aanhield. De man is na verhoor vrijgelaten en had de mishandeling ontkend.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - rijbewijzen ingevorderd na rijden onder invloed
Publicatiedatum: 05-04-2004

Twee Arnhemse automobilisten zijn zondagavond hun rijbewijs kwijt geraakt nadat ze in hun woonplaats door de politie waren betrapt op het rijden onder invloed. Een 59-jarige Arnhemmer werd even na negen uur 's avonds door surveillerende agenten onderschept nadat hij op de Burgemeester Matsersingel tegen een verkeerslicht zou zijn gereden. Getuigen zagen de man na de aanrijding wegrijden en waarschuwden de politie. Die trof de man even later rijdend aan. Hij bleek ook onder invloed van alcohol met een promillage van ruim tweeënhalf maal het toegestane maximum. Voor de agenten reden om het rijbewijs van de Arnhemmer in te vorderen. Het rijgedrag van een 29-jarige Arnhemmer was even later voor surveillerende agenten aanleiding tot het instellen van een controle. De 29-jarige zou op de Oude Veerweg in zijn woonplaats bij het nemen van een bocht een politiewagen hebben afgesneden. Bij controle van de automobilist bleek dat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Later werd een alcoholpromillage gemeten van 2,19, een hoeveelheid van ruim vier maal het toegestane maximum. Ook de 29-jarige moest zijn rijbewijs inleveren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkum - verkeerscontroles

Publicatiedatum: 05-04-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft zondagavond bij verkeerscontroles in de gemeente Renkum 93 bekeuringen uitgedeeld. Het VHT controleerde gedurende de avonduren tussen 18.45 uur en 23.15 uur in Renkum (Utrechtseweg) en Oosterbeek (eveneens Utrechtseweg). Aandachtspunten tijdens de controles waren snelheid, alcohol en de gordel- en helmplicht. Het merendeel van de bekeuringen, 77 stuks, waren voor snelheidsovertredingen. Hoogst gemeten snelheid werd geregistreerd op de Utrechtseweg in Oosterbeek, waar een bestuurder met 90 km/u de radar voorbij reed terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden. Van een bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd die verdacht werd van het rijden onder invloed. Omdat de betrokken bestuurder niet in staat bleek de ademanalyse te volbrengen werd van hem de bloedproef afgenomen. Van in totaal 76 bestuurders werd een blaastest op straat afgenomen. Tijdens de controles werden de agenten aangesproken door passanten over parkeeroverlast aan de Utrechtseweg in Heelsum. Daar bleken diverse bestuurders hun voertuigen hinderlijk geparkeerd te hebben. In verband daarmee werden 21 bekeuringen uitgedeeld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden