Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

persbericht

Nummer:
21

Directie:
voorlichting

05-04-2004

Status:
informatie

Uitgaan makkerlijker via Nederlands Uitburo

Wie naar een concert, theatervoorstelling of tentoonstelling wil, vindt straks via de gezamenlijke webportal www.uitburo.nl snel en makkelijk informatie over wat waar te doen is. Vaak kan door één muisklik contact tot stand komen met een kaartverkoper. Staatssecretaris Van der Laan (Cultuur) zal daartoe een initiatief van het Nederlands Uitburo (NUB) steunen met een subsidie van 560.000 euro tot 2007. Het NUB is een samenwerkingsverband van organisaties die zich inzetten voor de promotie van culturele evenementen.

De oprichting van het NUB is een initiatief van het Amsterdams Uitburo, het Haags Uitburo, Rotterdam Festivals en Bureau Promotie Podiumkunsten. Bedoeling is dat de komende jaren ook andere partners zich aansluiten waardoor een landelijk netwerk ontstaat.

Aan het begin van het theaterseizoen start een landelijke campagne, die is gekoppeld aan De Uitmarkt en regionale festivals voor de opening van het culturele seizoen. www.uitburo.nl zal dan aan het publiek worden gepresenteerd.

Het initiatief sluit aan bij de versterking die Van der Laan wil aanbrengen in het cultuurbeleid. Eén van de instrumenten daarbij is het beter en actiever onder de aandacht brengen van het culturele aanbod, zodat meer publiek kan worden bereikt.

Ministerie van OCW
Rijnstraat 50
Postbus 16375
2500 BJ Den Haag
T: 070 412 34 56
F: 070 412 34 50
E: info@minocw.nl