1e persbericht van maandag 5 april 2004

Eindhoven 05-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten van diefstal auto aangehouden

Maandagmorgen om 04.10 uur zijn er op de Leenderweg een 33-jarige Eindhovense vrouw en een 24-jarige man uit Amersfoort aangehouden. Een politiesurveillance zag de twee verdachten rijden in een personenauto die eerder op de avond bij een woninginbraak werd weggenomen. De beide verdachten zijn voor onderzoek inverzekering gesteld. De auto is inbeslaggenomen en voor onderzoek veilig gesteld.

Deurne: Vernielingen na inbraak

Zondag tussen 12.30 en 18.30 uur is ingebroken bij een bedrijf aan de Fabriekstraat in Deurne. Een deur was opengebroken Binnen werden vernielingen aangericht. Bussen met olie, verf en zoutzuur werden leeggegoten. Zakken met gips werden opengesneden en isolatiemateriaal werd meegenomen. Met pallets en het isolatiemateriaal werden hutten gebouwd. De eigenaar denkt dat spelende kinderen debet zijn aan de aangerichte vernielingen.

Helmond: Computer gestolen

Het afgelopen weekend is ingebroken in een winkel aan het Binderseind. Met een steen werd bij de winkel een ruit vernield. De dader heeft een speciale computer met transparante kast meegenomen. De computer had een waarde van ongeveer 2500 euro.

Eindhoven: Inbreker gepakt

Zondag om 21.20 uur is in de Samuel de Langestraat een man van 40 uit Eindhoven aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij bezig was in een woning in die straat in te breken. De man had juist een poort opengebroken toen hij in de kraag werd gevat. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Eenzijdig ongeval onder invloed

Op de Scheepstal is maandagmorgen om 04.38 uur een 45-jarige Helmondse automobilist aangehouden. De man was kort ervoor betrokken bij een eenzijdig ongeval en bleek onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,25 promille. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling

Een 27-jarige inwoner van Eindhoven is zondagavond om 08.00 uur op de luciferstraat aangehouden. De man had kort ervoor in een woning aldaar zijn 26-jarige vriendin mishandeld. De man is voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld.

Mierlo: Aanrijding onder invloed

Zondagavond om 21.26 uur is op de Kerkakkers een 30-jarige automobilist uit Veldhoven aangehouden. De man was kort ervoor met zijn personenauto uit de bocht gevlogen en via een grasveld tegen een lantaarnpaal gereden. Hij bleek onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage ruim 2,00 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 11 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Aanhouding na mishandeling

Op de Willem Beringstraat is zondagavond om 22.20 uur een 33-jarige Roemeen aangehouden. De man had kort ervoor zijn vrouw en een 30-jarige vriend van de vrouw die haar wilde beschermen mishandeld. De verdachte is overgebracht naar het bureau en voor onderzoek ingesloten. De slachtoffers hebben zich in het ziekenhuis aan hun verwondingen moeten laten behandelen.

Veldhoven: Verkeerscontrole

Maandagmorgen is op de Heerbaan en de Julianastraat een verkeerscontrole gehouden. Er zijn de volgende processen verbaal uitgeschreven;

* 20 x voor het niet dragen van de gordel
* 1 x voor het niet handsfree telefoneren
* 3 x voor het niet dragen van een helm

* 4 x voor het overschrijden van de maximum snelheid
* 3 x voor het niet hebben van een gele plaat (bromfiets)