Gemeente Den Haag

april 2004
Televisieprogramma over Haagse 'Strijd voor veiligheid' (2 april)

Wat zijn onveilige plekken en waarom worden ze zo ervaren? Hoe pakken gemeente en politie criminaliteit en overlast aan in Den Haag? Wat kunnen bewoners en ondernemers doen om hun gevoel van veiligheid te verbeteren? Maandagavond 5 april zendt TV West een 'live' discussieprogramma uit over de aanpak van (on)veiligheid. In de studio bespreken de gasten de aanpak van onveilige plekken, het bestrijden van overlast in de wijken en de succesfactoren in de aanpak van veiligheid.

Presentator Elles de Bruin ontvangt aan de discussietafel onder andere burgemeester Deetman, wijkagent Pieter Smit, officier van justitie Michael van den Honert, criminaliteitsonderzoeker Henk Elffers en ondernemers en inwoners met een stevige mening over een veilig Den Haag. Het aanwezige publiek reageert op de discussie aan tafel. Ook worden de gasten en het publiek getoetst op hun kennis van de Haagse veiligheidsfeiten. De Haagse rapper Moussa Lghoul geeft zijn visie op het onderwerp.
Tijdens de uitzending reikt burgemeester Deetman de Haagse Heldenprijs 2004 uit voor het beste idee van Hagenaars om de veiligheid in hun wijk te verbeteren.

TV West maakt het programma in samenwerking met de gemeente Den Haag. Het 'live' programma wordt uitgezonden op maandagavond 5 april van 21:00 - 22:00 uur. Het wordt herhaald om 22:30 uur en om 00:30 uur. Op dinsdag 6 april wordt 'Strijd voor veiligheid' overdag herhaald. Het programma is ook 'live' te volgen op de website van TV West (www.rtvwest.nl).