Ingezonden persbericht


Interpay en Unisys tekenen overeenkomst voor overdracht van documentverwerking, alsmede overdracht vijfjarige contracten met banken; geschatte waarde overeenkomst 110 miljoen dollar voor Unisys

Unisys' Business Process Outsourcing-organisatie biedt nieuw model voor beheer van papiergerelateerde betalingen voor Europese financiële dienstverleners

Leusden, Schiphol-Rijk, 5 april 2004 - Interpay en Unisys Corporation (NYSE: UIS) hebben bekend gemaakt dat Interpay de activiteiten van de business unit Document Services heeft overdragen aan de Business Process Outsourcing-organisatie (BPO) van Unisys in Nederland. De overeenkomst behelst de overdracht van de klantcontracten met Nederlandse banken, de activa en circa 130 medewerkers. De overeenkomst heeft voor Unisys een waarde van circa 110 miljoen dollar over vijf jaar. De business unit Document Services verwerkt jaarlijks ongeveer 110 miljoen papiergerelateerde betalingen voor Nederlandse banken.

"De markt voor documentverwerking loopt terug in Nederland. Om continuïteit en een stabiele prijs/prestatieverhouding voor klanten te garanderen, zou het volume van onze Document Services moeten worden vergroot. Het betreden van nieuwe -Europese- markten was daarvoor noodzakelijk. Door de activiteiten aan Unisys over te dragen, kan de noodzakelijke volumetoename worden behaald. Interpay is dan ook tevreden dat Unisys delen van zijn bedrijfsprocessen overneemt, omdat we er vertrouwen in hebben dat Unisys langetermijn continuïteit en kwaliteit in dienstverlening kan garanderen. Deze overeenkomst stelt Interpay in staat zich meer te richten op zijn kerntaken, conform de strategische keuze die Interpay zo'n anderhalf jaar geleden heeft gemaakt", zegt Ben Haasdijk, Directievoorzitter van Interpay.

Met het oog op de overeenkomst heeft Unisys een nieuwe BPO-organisatie voor Europese financiële instellingen opgericht. Binnen dit bedrijfsmodel is de documentverwerking voor verschillende banken gebundeld, waardoor de banken kunnen profiteren van technologische innovaties en concurrerend kunnen blijven. Tegelijkertijd worden schaalvoordelen behaald die de kosten op een verantwoord niveau houden.

"Unisys is een toonaangevende leverancier van BPO-diensten aan wereldwijd actieve financiële dienstverleners", zegt Frank Kaalen, Vice-president en General Manager Continental Unisys Europe en Country General Manager Unisys Nederland. "De organisatie die voortkomt uit deze overeenkomst biedt een nieuw model voor financiële instellingen in de Benelux en Europa, nu ze werken aan de transformatie van hun papiergerelateerde betalingsactiviteiten."

Over Interpay
Interpay verwerkt een groot deel van de betalingen in Nederland. Met behulp van moderne computersystemen verwerkt Interpay miljarden betalingen die gedaan worden met PIN-passen, acceptgiro's, machtigingen Master Card-creditcards, Visa-creditcards, Chipknip en andere betaalmiddelen. Het Nederlandse betalingssysteem behoort tot de efficiëntste in de wereld. Meer informatie over Interpay is beschikbaar op www.interpay.nl

Over Unisys
Unisys is wereldwijd actief in diensten en oplossingen op het gebied van informatietechnologie. De Unisys-medewerkers combineren expertise in consulting, systeemintegratie, outsourcing, infrastructuur en servertechnologie met gedetailleerde kennis van de markt en gedrevenheid. Zo helpen zij klanten in meer dan 100 landen met het snel en efficiënt bereiken van concurrentievoordeel. Meer informatie is beschikbaar op www.unisys.com.