Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


5 april 2004


Lochem -gewonde in kop-staart botsing


Op de Goorseweg zijn zondagmiddag rond 14.45 drie auto's op elkaar gebotst. Een automobilist uit Lemelerveld wilde linksaf slaan richting Intratuin. Twee bestuurders achter hem hadden dit gezien en remden af. Een derde bestuurder uit Haaksbergen zag dit te laat en botste tegen de auto voor hem en deze vervolgens weer tegen de auto voor hem. Hierbij raakte een 72 jarige inwoonster uit Warnsveld gewond. Zij werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


Gorssel - Paarden slaan op hol


Zondagmiddag zijn tijdens de menwedstrijden paarden op hol geslagen. Omstreeks 13.30 uur raakte een menner van een tweespan enkele boomstronken. Hierdoor raakte zijn span in onbalans en viel de menner van de bok. De man achterop probeerde de leidsels te pakken, maar dit lukte niet. Door het ontbreken van een menner sloegen de paarden op hol en renden richting finishveld. Daar renden ze tegen een daar geparkeerde auto en duwden de auto ongeveer 60 m over het veld. Op hun dolle weg werd een picknicktafel omver geduwd. Een EHBO medewerker kon nog net een oudere mevrouw wegtrekken. Een 12 jarige jongen kon nog net van zijn fiets springen. Hij werd met lichte knieklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn fiets kwam vast te zitten onder de aan voort geduwde auto. Het geheel kwam tot stilstand tegen een geparkeerde Jeep. Beide paarden kwamen met de voorbenen door de voorruit van deze auto en hadden slagaderlijke bloedingen opgelopen. Zij werden voor onderzoek en behandeling overgebracht naar een dierenkliniek.


Baak - Bromfietser valt


Een 21 jarige bromfietser uit Hengelo (G) reed zondag rond 18.25 uur op de Zutphen -Emmerikseweg. Hij reed op een gegeven moment tegen een stoeprand, waardoor hij kwam te vallen. Hij werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd hij behandeld voor wat schaafwonden. Hem werd nog wel een bekeuring uitgereikt, omdat hij niet in het bezit bleek van een bromfietscertificaat.


Laren - Teveel gedronken


Een 20 jarige automobilist uit Laren blies zondag rond 19.10 uur bij een controle op de Holterweg 1,2 prom. Een 38 jarige automobilist uit Laren blies later die avond, omstreeks 20.20 uur op de Deventerweg 0,59 prom. Aan beiden werd een transactie aangeboden.


Lochem - Diefstal uit woning


In de nacht van zaterdag op zondag werden uit een woning aan de Stiggoor onder andere een digitale camera, portemonnees en flessen drank weggenomen. Men kon de woning binnenkomen doordat een deur niet op slot zat. Bij de buren werd uit de garage drank weggenomen, waaronder enkele kratten bier, wijn en frisdrank Ook hier werd het de dieven gemakkelijk gemaakt. De deur was namelijk niet afgesloten.


Lochem - Inbraak bij bedrijf


Bij een bedrijf aan de Kwinkweerd werd afgelopen nacht ingebroken. Om in het pand te komen werd een ruit vernield. Weggenomen werd een kassa met onbekende inhoud.


Harfsen - Zonder helm


Zondag omstreeks 16.55 uur werden een 16 jarige bromfietser uit Zutphen en zijn 18 jarige passagiere uit Steenderen bekeurd. Zij reden over de Lochemseweg op de bromfiets zonder helm. De 16 jarige bestuurder kreeg nog een bekeuring omdat hij niet in bezit bleek van een certificaat.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 60 58---- --