Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 6058


P E R S B E R I C H T


5 april 2004


Lichtenvoorde - Drie mannen aangehouden na stelen diesel


Zondagavond werden rond 22.05 uur drie mannen aangehouden. De drie, een 20 jarige inwoner uit Vreden, een twee inwoners uit Winterswijk van 22 en 18 jaar, werden aangehouden op verdenking van diefstal van diesel. Door getuigen werd eerder die avond gezien dat het drietal zich verdacht ophield bij een vrachtauto, geparkeerd aan de Galileistraat. Bleek dat er diesel uit de vrachtwagen was weggenomen. Door het opgegeven signalement kon de politie de mannen aanhouden. In de auto werd een jerrycan en een slang gevonden. De verdachten werden in verband met het onderzoek ingesloten.


Winterswijk - Ramkraak bij benzinepomp


De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de inbraak bij de benzinepomp aan de Kottensweg. Dit gebeurde vannacht omstreeks 04.00 uur. Met een auto werd een betonnen paal omver gereden en verwijderd. Vervolgens werd tegen de pui aangereden. Door de klap werden de ruiten en een groot deel van de toonbank vernield. De schade bedraagt enkele duizenden euro's. De buiten bestaat vermoedelijk uit een kluis, rookwaar en telefoonkaarten.


Gendringen - Ingebroken in woning


Vermoedelijk in de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een woning aan de Anholtseweg. Weggenomen werden onder andere twee kistjes en een geldbedrag. Om binnen te komen werd vermoedelijk gebruik gemaakt van een valse sleutel.


Lichtenvoorde - Sieraden en geld weggenomen


Zondag werd ingebroken in een woning aan de Zieuwentseweg. Er werd een deur geforceerd om in de woning te komen. De gehele woning werd doorzocht. De bewoners missen sieraden en geld.


Borculo - Brand in loods


In een loods aan de Slotaan was in een diepvries brand ontstaan. De brand woedde vrij heftig waardoor de plastic dakplaten gingen smelten. De brandweer had de brand vrij snel onder controle. Mogelijk werd de brand aangestoken. De schade is niet bekend.


's -Heerenberg - Teveel gedronken

Een 37 jarige automobilist uit Doetinchem blies zondag omstreeks 21.00 uur bij controle op de Goorsestraat 0,57 prom. Een 45 jarige automobilist uit Silvolde blies dezelfde avond rond 22.40 uur op de Ulenpasweg 0,8 prom. Aan beide bestuurders werd een transactie aangeboden.


Einde berichten---- --