Ingezonden persbericht


Intermec en ZETES tonen transportoplossing tijdens ICT Transport & Logistiek

Nijmegen, 5 april 2004 Intermec Technologies, een van de belangrijkste aanbieders van producten, systemen en diensten voor supply chain management, zal 21 april aanstaande samen met partner ZETES aanwezig zijn op ICT Transport en Logistiek in Nijmegen. Tijdens de expositie zullen Intermec en ZETES een demonstratie geven van een RF-ID oplossing die het succes van de logistieke dienstverlener sterk kan vergroten..

RF-ID is een van de nieuwste technologieën als het gaat om de beheersbaarheid van de goederenstroom. Vooral op het gebied van actieve RF-identificatie zijn er veel nieuwe technieken die interessant zijn voor bedrijven binnen transport & logistiek. Met ZETES RF-ID wordt het mogelijk om zowel de locatie als toestand van waardevolle goederen continu en realtime te monitoren. Denk daarbij aan het volgen van lading, maar ook trucks, trailers en rolcontainers op grote afstand, zelfs door obstakels zoals muren en trailerwanden heen. De compacte Intelligent Tags, die voor het systeem gebruikt worden, hebben een levensduur van circa 10 jaar. Er zijn verschillende typen tags leverbaar die zijn uitgerust met bijvoorbeeld bewegingsensoren, temperatuursensoren alsmede magnetische sensoren.

Tevens zal er getoond worden hoe de temperatuur in een vrachtwagen tijdens een rit gemeten en bijgehouden kan worden. Deze temperaturen worden uitgelezen met een Intermec 700 terminal en kunnen geprint worden met een mobiele Intermec printer. Daarnaast zullen ook tags met bewegingssensoren worden gepresenteerd. Deze tags kunnen het onrechtmatig openen van een trailerdeur waarnemen en dit doorsturen naar de boordcomputer of de thuisbasis. Intermec en ZETES zullen tonen welke voordelen dit voor bedrijven binnen transport & logistiek kan hebben.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Intermec Technologies Benelux BV

Monique Wouters

Sales & Marketing Communications

monique.wouters@intermec.com

Tel. 024-3723146

www.intermec.nl + www.intermec.be

ZETES BV

Freddie Louwers

Marketing & Strategie

freddie.louwers@nl.zetes.com

Tel. 040-8444444

www.zetes.nl

PRZence

Laureen Dix

Laureen.dix@PRZence.com

Tel 024-641.7383

Over Intermec

Intermec Technologies Corp. Maakt onderdeel uit van UNOVA Inc. en levert wereldwijd toonaangevende oplossingen voor logistieke productafhandeling. Het bedrijf produceert en integreert hard- en software voor wired en wireless data-acquisitie, zoals Intellitag® RF/ID (radio frequency identification), mobiele computersystemen, barcode-printers en labels. De producten van Intermec worden in vele bedrijfstakken gebruikt om de productiviteit, de kwaliteit en reactiesnelheid van zakelijke processen te verbeteren: van goederenstroombeheer en enterprise resource planning tot en met buitendienstverkoop en service op locatie.

Over ZETES

Als systeemhuis op het gebied van automatische identificatie en data-collectie (AIDC) ontwikkelt en implementeert ZETES BV complete AIDC-systemen, geheel afgestemd op de toepassingen bij de klant. Daarbij wordt gebruik gemaakt van barcordering, draadloze radio-frequente scanners en terminals en radio-frequente identificatie tags in combinatie met in eigen huis ontwikkelde software. Optimalisatie van businessprocessen staat hierbij altijd centraal. Een sterke focus ligt op de marktsegmenten industrie, transport en distributie, retail, gezondheidszorg en dienstverlening.

PRZence in het kort

PRZence verzorgt de PR voor bedrijven in de ICT. Meer informatie is te vinden op http://www.przence.com