Ingezonden persbericht


ICTopus One for All b.v. ontwikkelt geïntegreerde oplossing voor partycateringbranche

Ria Joosten Catering implementeert als eerste One for All Partycatering

Eindhoven, 5 april 2004 - ICTopus One for All b.v. heeft One for All Partycatering ontwikkeld. Hiermee krijgen middelgrote partycateringbedrijven de beschikking over een geïntegreerde totaaloplossing waarmee al hun bedrijfsprocessen volledig en eenduidig op elkaar worden aangesloten. Daardoor hebben medewerkers zeven dagen per week, 24 uur per dag inzicht in de laatste gegevens op het gebied van voorraad, planning, levering, offertes en orders. One for All Partycatering is speciaal ontwikkeld voor partycateringbedrijven met vijf of meer medewerkers en is gebaseerd op mySAP All-in-One. Ria Joosten Catering uit Neer is het eerste partycateringbedrijf in Nederland dat One for All Partycatering gaat gebruiken.

One for All Partycatering is een modulair opgebouwde totaaloplossing voor de partycateringbranche die informatie op het gebied van verkoop, inkoop, productie, logistiek en financiën direct aan elkaar koppelt, verwerkt en op overzichtelijke schermen toont. Gegevens of wijzigingen hoeven maar één keer te worden ingevoerd en zijn onmiddellijk beschikbaar voor iedereen binnen het bedrijf. Dit verkleint de kans op fouten en bespaart kosten. Bovendien krijgt het management met de oplossing uitgebreide informatie over de kosten en opbrengsten van opdrachten, doorlooptijden en eventuele knelpunten in de bedrijfsprocessen.

Met One for All Partycatering krijgen partycateringbedrijven direct accurate informatie over alle in- en verkoopprijzen, inzage in elke fase van het inkoop-, verkoop- en bereidingsproces en de planning. Ook is er volledige controle over het complexe logistieke proces voor wat betreft catering, goederen en te leveren diensten. Wanneer bijvoorbeeld het aantal personen op een feest wijzigt, rekent het systeem dit direct door voor alle verschillende onderdelen, zoals aantal gerechten en de te leveren goederen. Ook bestaat er een directe koppeling tussen gerechtsamenstelling, ingrediëntenlijst en voorraad. Het systeem maakt bijvoorbeeld automatisch een bestellijst aan, wanneer blijkt dat bij de invoer van een opdracht niet genoeg ingrediënten op voorraad zijn. Het verbruik wordt ook automatisch geadministreerd. Alle informatie is steeds up to date en wordt eenduidig vastgelegd.

"Met behulp van One for All Partycatering kunnen we een betrouwbare planning afleveren, alle benodigde gegevens steeds raadplegen en achterhalen en direct inspringen op wijzigingen. Omdat opdrachten in onze branche nogal eens wijzigen en we veel op korte termijn moeten werken is het noodzakelijk dat ons bedrijf hierop is ingericht. Doordat wijzigingen nu nog maar één keer hoeven worden ingevoerd, en direct worden doorgevoerd in alle bedrijfsprocessen kunnen we onze voorraad beter beheren, nauwkeuriger plannen en sneller uitvoeren en distribueren. Met de oplossing realiseren we dan ook een sterke efficiencyverbetering waarmee we hét fundament leggen voor een uitbreiding van onze activiteiten en groei van onze onderneming", aldus Ria Joosten, directeur van Ria Joosten Catering.

Over ICTopus Groep

De ICTopus Groep levert diensten die bestaan uit het opleiden en beschikbaar stellen van professionele ICT-trainees, implementaties en applicatiebeheer, ontwikkeling van software en opleidingen. Naast een consultancydivisie heeft ICTopus een opleidings- en trainingsdivisie (ICTopus Academy), een Professional Traineedivisie en een divisie die zich richt op het MKB: One for All. ICTopus One for All levert oplossingen die zijn gebaseerd op mySAP All-in-One. Bij ICTopus Groep werken 140 mensen van wie er 115 zijn ingezet bij klanten. ICTopus b.v. heeft vestigingen in Eindhoven en Elsloo.