Persberichten 5 april 2004

's-Hertogenbosch 05-04-2004

VERDACHTEN INBRAAK AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 14 jarige jongen uit Loon op Zand en een 17 jarige man uit Udenhout zijn op 4 april aangehouden ivm poging inbraak in een kringloopwinkel aan de Havenstraat te Den Bosch. De jongens zijn ingesloten.

VERDACHTE DIEFSTAL AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 34 jarige man uit Den Bosch is op 4 april 2004 aangehouden ivm diefstal van koper van een bouwterrein aan de Zuid Willemsvaart te Den Bosch. De man had drie zakken koper verzameld toen hij op heterdaad werd betrapt. Tevens bleek hij in het bezit van een gestolen fiets. De man is ingesloten.

RIJBEWIJZEN INGEVORDERD

Heusden - Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg N267 te Heusden op 4 april 2004 zijn tussen 20.00 en 21.30 uur 8 bestuurders bekeurd. Er passeerden ongeveer 100 voertuigen. Twee bestuurders, een 45 jarige automobilist uit Wijk en Aalburg en een 53 jarige automobilist uit Nederhemert moesten hun rijbewijs inleveren. Zij reden resp. 138 en 137 km, terwijl slechts 80 km is toegestaan.

DIEFSTAL BESTELBUS

Drunen - Vanaf de Zonnebloemlaan te Drunen is op 4 april 2004 een rode Mercedes bestelbus, kenteken VK-97-YH ontvreemd. In de bus lag een grote hoeveelheid gereedschap.

MAN GEVALLEN MET FIETS

's-Hertogenbosch - Een 27 jarige fietser uit Den Bosch is op 4 april 2004 omstreeks 21.55 uur met zijn fiets gevallen op de Helfheuvelweg te Den Bosch. De man kwam met zijn hoofd op het trottoir terecht en is overgebracht naar het ziekenhuis in Den Bosch.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN

Rosmalen - Een 13 en 16 jarig meisje uit Den Bosch zijn op 5 april 2004 aangehouden ivm diefstal van sigaretten uit een winkel aan de Pastoor van Thiellaan te Rosmalen.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

Rosmalen - Een 46 jarige vrouw uit Heesch is op 5 april 2004 aangehouden ivm diefstal van levensmiddelen uit een winkel aan de Vreeburg te Rosmalen.

VERDACHTE HUISELIJK GEWELD AANGEHOUDEN

Boxtel - Een 35 jarige man uit Boxtel is op 4 april 2004 aangehouden ivm bedreiging en mishandeling van zijn 24 jarige vrouw uit Boxtel. De man is inverzekering gesteld.

DIEFSTAL MET GEWELD

Gemonde - Een 16 en 19 jarige man uit Eindhoven zijn op 4 april 2004 omstreeks 21.15 uur aangehouden ivm poging diefstal van een motor aan De Schoonberg te Gemonde.
De mannen wilden een motor kopen, die te koop stond en wilden met een proefrit de motor wegnemen. Omdat de eigenaar het niet vertrouwde greep hij een van de mannen vast en werd hierbij bespoten door de 15 jarige met pepperspray Ook dreigde de andere verdachte met een vuurwapen. Het lukte de eigenaar met hulp van zijn broer de beide mannen te overmeesteren en ze vast te houden tot de politie ze kon aanhouden. Beide mannen zijn inverzekering gesteld.

RIJBEWIJS INGEVORDERD.

Vught - Van een 20 jarige automobilist uit Vught is op 4 april 2004 zijn rijbewijs ingevorderd. De man reed met een snelheid van 144 km over de N65 te Vught, terwijl slechtst 80 km is toegestaan. Buiten deze bestuurder werden nog 7 bestuurders bekeurd tijdens de snelheidscontrole.

AANRIJDING LETSEL

Sint Oedenrode - Een 16 jarige bromfietster uit Erp is op 5 april 2004 omstreeks 08.05 uur licht gewond geraakt, toen ze met haar bromfiets ten val kwam. Ze reed op het fietspad op de Lieshoutseweg en raakte met een wiel in de berm, waardoor ze ten val kwam.

VERNIELING

Sint Oedenrode - Bij een horecagelegenheid aan de Heuvel te Sint Oedenrode zijn in de nacht van 3 op 4 april 2004 diverse vernielingen gepleegd. Zo werden plantenbakken vernield en weggenomen, een reclamebord en een ruit vernield en verlichting van een aanhangwagen vernield en bedrading van een koelinstallatie vernield.

SNELHEIDSCONTROLE

Landhorst - Tijdens snelheidscontrole op de N277 te Landhorst op 4 april 2004 zijn 29 bestuurders bekeurd. Max. 80 km. Hoogst gemeten snelheid 148 km. Deze 45 jarige automobilist uit Uden moest zijn rijbewijs in leveren.

VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN

Uden - Een 41 jarige man uit Uden is op 4 april 2004 omstreeks 21.30 uur aangehouden ivm mishandeling van een 16 jarige jongen uit Uden. De jongen stond op de Kapelstraat te Uden op het trottoir te bellen en kennelijk ergerde de man zich hieraan. Hierop ontstond er een woordenwisseling tussen beide personen, waarna de man de jongen enkele klappen gaf.

RIJDEN ONDER INVLOED

Uden - Tegen een 21 jarige automobiliste uit Wijchen is op 5 april 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De vrouw reed omstreeks 03.30 uur op de Industrielaan te Uden.

SNELHEIDSCONTROLE

Oss - Tijdens snelheidscontrole op de Nieuwe Hescheweg te Oss op 4 april 2004 zijn 35 bestuurders bekeurd. Max. 50 km. Er passeerden 384 voertuigen.

AANRIJDING LETSEL

Oss - Bij een aanrijding op de Buitenhof te Oss op 4 april 2004 omstreeks 15.15 uur is een 7 jarige jongen gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Oss. Het slachtoffertje kreeg op zijn fietsje geen voorrang van een 33 jarige automobilist uit Oss.

DIEFSTAL MOTOR

Maren Kessel - Vanaf de Provincialeweg te Maren Kessel is op 4 april 2004 omstreeks 16.55 uur een zwarte Yamaha motorfiets, kenteken MT-36-LD ontvreemd.

RIJDEN ONDER INVLOED

Herpen - Tijdens een alcoholcontrole in Herpen zijn 128 bestuurders gecontroleerd op gebruik van alcohol.
Tegen een 65 jarige automobilist uit Oss is op 4 april 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De man reed omstreeks 17.05 uur op De Beers te Herpen.

AANRIJDING LETSEL

Heeswijk Dinther - Bij een eenzijdig ongeval op de Meerstraat te Heeswijk-Dinther op 4 april 2004 omstreeks 20.10 uur is een 21 jarige automobilist uit Heeswijk Dinther zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Den Bosch. Het slachtoffer raakte de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. Van de bestuurder is een bloedproef genomen.

SNELHEIDSCONTROLE N59

Nuland - Tijdens snelheidscontrole op de N59 onder Nuland op 4 april 2004 zijn 5 bestuurders bekeurd. Max. 80 km. Hoogst gemeten snelheid 117 km.

RIJDEN ONDER INVLOED

Oss - Tegen een 42 jarige automobiliste uit Oss is op 5 april 2004 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed. De vrouw reed omstreeks 00.05 uur op de Isabella van Portugalstraat te Oss tegen vier geparkeerde auto's. Tevens is haar rijbewijs ingevorderd.

SNELHEIDSCONTOLE

Mill - Tijdens snelheidscontrole op de Vorleweg te Mill op 4 april 2004 zijn 4 bestuurders bekeurd. Max. 50 km. Hoogst gemeten snelheid 72 km.

VERDACHTEN DIEFSTAL AUTO-EMBLEMEN AANGEHOUDEN

Boxmeer - Met het horen van 12 verdachten, in de leeftijd van 11 tot 16 jaar is klaarheid gebracht in diefstallen van auto-emblemen gepleegd tussen januari en media maart 2004. Op 15 maart werd op de Jan van der Heijdenstraat te Boxmeer van een Nissan het auto-embleem ontvreemd. Uit het hierna ingestelde onderzoek kwam de 12 verdachten, allen jongens uit Boxmeer, Cuijk, Gennep, Mill en Nijmegen als verdachten in aanmerking. De emblemen werden voornamelijk in Boxmeer en directe omgeving weggenomen. Het onderzoek is afgelopen weekend aangesloten. In totaal zijn zo'n 80 auto-emblemen van auto's weggenomen.

MAN AANGEHOUDEN VOOR SCHIETINCIDENT

Nijmegen/Boxmeer - De politie heeft maandagochtend in een woning aan De Gilderkamp in Nijmegen een 44-jarige inwoner van Cuijk aangehouden. De man wordt er van verdacht op 27 februari tijdens een onenigheid bij een woning in de Pastoor Kerstenstraat in Boxmeer in de lucht geschoten te hebben. De man zou ruzie hebben met de 39-jarige bewoner van die woning. Bij de aanhouding maandag trof de politie in de woning een geladen pistool, diverse patronen en een boksbeugel aan. De verdachte is voor verder onderzoek inverzekeringgesteld. De wapens zijn inbeslaggenomen.