Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 5 april 2004

Nieuwe layout Den Haag TV

Op maandag 5 april heeft de vertrouwde groene kabelkrant van Den Haag TV een geheel nieuw uiterlijk krijgen. De nieuwe layout is samen met ontwerpbureau Vorm Vijf ontwikkeld. De lokale omroep Stadsomroep Den Haag wilde de kabelkrant een duidelijkere indeling qua kleur en rubrieken geven waardoor het geheel nog overzichtelijker in beeld wordt gebracht.

"De nieuwe indeling geeft ons ook de mogelijkheid om berichten van Haagse organisaties herkenbaarder op televisie te tonen", zegt Sedat Bugdaci, manager van de omroep. Ook zal de functionaliteit van Den Haag TV in de toekomst verder worden uitgebreid, met bijvoorbeeld teletekst. Het kanaal is nu volop in ontwikkeling en zal met unieke Haagse programma's worden gevuld."

Den Haag TV is in geheel Den Haag te vinden op kanaal 26 van het kabelpakket. Als muzikale ondersteuning van het kanaal wordt Stads Radio Den Haag doorgegeven.

Stadsomroep Den Haag is, naast Den Haag TV, ook verantwoordelijk voor de Haagse muziek- en informatiezender Stads Radio Den Haag, het radiostation voor jongeren FunX en twee radiokanalen onder de noemer Den Haag FM.

De lokale omroep kan haar activiteiten de komende drie jaar uitvoeren dankzij een bijdrage van de Gemeente Den Haag, de Mondriaan Stichting, het stimuleringsfonds voor beeldende kunst, vormgeving en museale activiteiten en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van de Europese Unie.

/////