Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Postbank Rentemix drukt maandlasten hypotheek

Amsterdam, 5 april 2004. Postbank introduceert vandaag de Postbank Rentemix, een nieuwe variant hypotheekrente waarbij klanten door middel van het spreiden van rentevaste periodes lagere maandlasten realiseren. De Universiteit van Tilburg heeft in opdracht van Postbank de Rentemix vergeleken met een historisch overzicht van de gemiddelde maandlasten van lange rentevaste periodes gecombineerd met variabele renteperiodes vanaf 1900. In vrijwel alle gevallen is de klant met de Rentemix beter uit dan met een lange rentevaste periode. Tot 16 juli is er een actiekorting van toepassing die kan oplopen tot 0,2%.

De Postbank Rentemix bestaat altijd voor een deel uit een veilige lange rentevaste periode in combinatie met een risicovollere lagere variabele rente (1 maands of 12 maands). De klant stelt samen met de adviseur de verhouding vast tussen een of meerdere rentevaste periodes in combinatie met een variabele rente. Daarnaast bepaalt de klant welk deel aflossingsvrij is en of (en hoeveel) hij wil sparen voor aflossing van de hypotheek.

Universiteit van Tilburg
Postbank heeft de Rentemix ontwikkeld op basis van een rente- en hypotheekfilosofie, die onder andere zijn gebaseerd op een wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit van Tilburg. Dit onderzoek maakte gebruik van een significante dataset en heeft deze data getoetst aan een rentegeschiedenis die teruggaat tot 1900. Een gemiddeld historisch overzicht van de maandlasten van de langste rentevaste periode en de variabele rente, laat zien dat de maandlasten van variabele rente zelfs in het slechtste geval meestal onder die van de langste vaste rente liggen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Persvoorlichting van Postbank N.V., Mark Beers op telefoonnummer 020 - 584 6425.


---

ATTENTION:
The information in this electronic mail message is private and confidential, and only intended for the addressee. Should you receive this message by mistake, you are hereby notified that any disclosure, reproduction, distribution or use of this message is strictly prohibited. Please inform the sender by reply transmission and delete the message without copying or opening it.

Messages and attachments are scanned for all viruses known. If this message contains password-protected attachments, the files have NOT been scanned for viruses by the ING mail domain. Always scan attachments before opening them.

---