Politie Drenthe

Maandagmiddag 05-04-04

assen 05-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Politie stelt onderzoek in na diefstal
ASSEN De politie is bezig met een onderzoek naar een diefstal bij een winkelbedrijf aan de Winkler Prinstraat. Maandagmorgen deed een 43-jarige werknemer aangifte. Bij de diefstal werden gereedschappen weggenomen, waaronder boormachines en een houtschaaf. De totale schade wordt op zon 1300,- geschat. De schatting is dat de inbraak gepleegd is tussen zondagavond 11.00 uur en maandagmorgen 07.00 uur.

Meerdere autos beschadigd in Emmen
EMMEN De politie heeft maandagmorgen verschillende aangiftes van vernieling ontvangen. Een 24-jarige inwoner van Zwartemeer had zijn auto geparkeerd aan de Parkstraat. Zijn auto werd bekrast. Ditzelfde overkwam ook een 47- jarige bewoner van de Laan van het Kinholt. De schade wordt op zon 300,- geschat. Een 45-jarige Emmenaar had zijn auto geparkeerd op de Boerschaplaan. De buitenspiegel werd van de auto afgebroken. Aan de Minister Kantstraat werd een auto bekrast met een scherp voorwerp. De 21-jarige Nieuw Dordrechtenaar deed aangifte. Ook is een auto bekrast aan de Boermarkeweg. De 34-jarige eigenaresse merkte de beschadiging op.

COEVORDEN Bij een inbraak in een auto aan de Truus Wijsmullerstraat. Is een behoorlijk schade ontstaan. De 52-jarige eigenaar uit Coevorden deed maandagmiddag aangifte, hij mist een radio en navigatiesysteem. De totale schade loopt op tot zon 2100,-

Katteneigenaren gewaarschuwd
ASSEN Bij de politie hebben maandagmiddag twee bewoners van de Anton Dubcekweg melding gedaan van de dood van hun katten. Een acht maanden oude zwarte kater is vrijdagmiddag tegen halfzes uit het water van het haventje Marsdijk gevist. Een 16-jarige eveneens zwarte kater werd op 1 april vermist en is op 3 april op dezelfde plaats als de jonge kater gevonden. Beide katten zijn verdronken. Enige jaren geleden zijn er ook al drie katten verdwenen en in water gevonden. De politie vraagt aan buurtbewoners om alert te zijn.

Automobilist mist de bocht
SMILDE Op de Groningerstraat is maandag net voor twaalf uur een eenzijdig ongeval gebeurd. Een 54-jarige man uit Groningen zag een bocht over het hoofd en reed tegen een boom. Daarbij schepte hij een terreinhek, bij deze actie reed de man rakelings langs de 40-jarige eigenaar van het hek. De automobilist werd voor onderzoek overgebracht naar het AZG.

Dana Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdag 17.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218. info@politie-drenthe.nl