Politie Zaanstreek-waterland


17:48 03-APR-04
loc.: PURMEREND, BOEKWEITSTRAAT

Vier Purmerenders aangehouden voor poging diefstal

Een oplettende buurtbewoner heeft zaterdagavond een 13-jarige jongen uit Purmerend aangehouden. De man zag vanuit zijn woning vier jongens bij een schuttingdeur van een andere woning rommelen. Vervolgens zag hij een aantal van de jongens over de schutting de tuin in klimmen. De buurtbewoner rende naar buiten en kon één van de knapen in de kraag vatten en overdragen aan de politie. De politie heeft later op de avond nog een 17-jarige jongen uit Purmerend aangehouden. Maandagochtend werden de resterende verdachten, twee 16-jarige Purmerenders, aangehouden. De bewoner van de betreffende woning was thuis, maar had niets gemerkt. Uit de tuin en schuur bleek niets te zijn gestolen.

13:54 04-APR-04
loc.: MONNICKENDAM, JULIANALAAN

Politie vordert rijbewijs en deel 1 kenteken in

De politie heeft het rijbewijs van een 21-jarige man uit Monnickendam ingevorderd wegens gevaarlijk rijgedrag. De verdachte veroorzaakte in de nacht van zaterdag op zondag op de rotonde van de N244 in Purmerend en op de Julianalaan in Monnickendam een ongeval, en reed daarna gewoon door. Zijn auto raakte bij de aanrijdingen zwaar beschadigd. De politie heeft daarom tevens deel 1 van het kentekenbewijs ingevorderd. De verdachte bleek te veel te hebben gedronken.
De Monnickendammer reed bij de rotonde van de N244 rechtdoor over de middenbeplanting heen, raakte het schrikhek en kwam aan de overzijde tegen de stoeprand terecht. Daarbij raakte een aantal banden van de auto lek. De man reed verder op de velgen en botste op de Julianalaan tegen een geparkeerde auto.

14:13 04-APR-04
loc.: PURMEREND, WATERLANDLAAN

Veelpleger geeft zichzelf aan

Een 36-jarige Purmerender heeft zichzelf zondagmiddag aangegeven op het politiebureau. De bij de politie bekende veelpleger bekende ondermeer een fietsendiefstal, een inbraak in een woning en een aantal winkeldiefstallen en wilde hiervoor worden aangehouden. De politie heeft de man in verzekering gesteld en stelt een onderzoek in.

22:02 04-APR-04
loc.: ASSENDELFT, DORPSSTRAAT

Twee jongens gewond bij ongeval met brommer

Twee jongens (15 en 23 jaar) uit Krommenie raakten gewond toen de brommer waarop zij reden van achteren werd aangereden door een auto. Vermoedelijk week de bestuurder plotseling naar links uit waardoor een 44-jarige automobilist uit Assendelft de bromfiets niet meer kon ontwijken.
De bestuurder liep beenletsel op zijn bijrijder moest met een schaafwond naar het ziekenhuis De Heel vervoerd.

11:55 05-APR-04
loc.: WORMER, WIM BINKEN-HOF

Inbreker in slaapkamer

Een 50-jarige man ontwaakte rond 04:00 uur door gestommel in zijn slaapkamer. Hij zag een man met bivakmuts die zijn kamer aan het doorzoeken was. De verdachte vluchtte daarop de woning uit, achtervolgt door de bewoner. Achter het huis sprong de verdachte op de scooter van het slachtoffer en ging er vandoor.
De woning bleek grondig te zijn doorzocht. Naast de scooter werden bankpassen en een radio cd speler weggenomen.


02:00 03-APR-04
WESTZAAN, A8

Acht drankrijders

Tijdens diverse alcoholcontroles werden afgelopen weekend acht drankrijders aangehouden. Het meest gedronken had een 36-jarige Amsterdammer. De bestuurder werd in de nacht van vrijdag op zaterdag op de A8 in Westzaan aangehouden.De man had drieëneenhalf keer zoveel drank op als is toegestaan. Hij bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Dat was namelijk ongeldig verklaard door het CBR nadat de man vorig jaar onder invloed had gereden. Op de Wibautstraat in Zaandam werd in dezelfde nacht een 47-jarige vrachtwagenchauffeur aangehouden. De man had ruim tweeëneenhalf keer zoveel drank op (595 ug/l) als toegestaan. Ook deze bestuurder bleek geen geldig rijbewijs te hebben. Van een 23-jarige man uit Krommenie werd het rijbewijs zondagochtend ingevorderd. De man had tweeëneenhalf keer zoveel drank op (580 ug/l) als toegestaan. De bestuurder reed op de Dorpsstraat in Assendelft.De overige drankrijders werden in Zaandam en Koog aan de Zaan aangehouden. Alle drankrijders kregen een rijverbod van enkele uren en een proces-verbaal.

04:33 03-APR-04
PURMEREND, BURG D KOOIMANWG

Onder invloed

Tijdens een alcoholcontrole op de Burg. D. Kooimanweg in Purmerend werd zaterdagochtend vroeg een 29-jarige automobiliste uit Zaandam aangehouden. De vrouw had de alcohollimiet ruimschoots overschreden (285ug/l) en kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal.

14:00-16:45 04-APR-04
MONNICKENDAM, BERNHARDLAAN, GRAAF WILLEMLAAN

Autogordelcontrole

Op de Bernhardlaan en de Graaf Willemlaan in Monnickendam werd zondagmiddag een autogordelcontrole gehouden. In totaal 25 inzittenden werden bekeurd voor het niet dragen van de gordel. Een bromfietser kreeg een boete omdat hij het niet nodig vond om een helm te dragen. Ook werd een bestuurder bekeurd omdat hij telefoneerde tijdens het rijden.

13:30-15:45 03-APR-04

MIDDENBEEMSTER, MIDDENWEG
44 km per uur te hard
Op de Middenweg (60 km per uur) in de Middenbeemster werd zaterdagmiddag een snelheidscontrole gehouden. Alle hardrijders werden direct aan de kant gezet. In totaal werden negentien boetes uitgedeeld. De hoogste snelheid bedroeg 104 km per uur. De snelheid werd gemeten met behulp van een lasergun.

18:45-20:15 04-APR-04
KROMMENIE, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Hardrijders

Op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Krommenie werd zondagavond een snelheidscontrole gehouden. Er werd een hoogste snelheid gemeten van 118 km per uur. Van alle passanten reed vier procent harder dan de toegestane 80 km per uur.

18:45-20:00 04-APR-04
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247

Veel hardrijders

Op de Provincialeweg N247 in Middelie werd zondagavond een snelheidscontrole gehouden. Veel weggebruikers reden te hard: bijna een kwart van alle weggebruikers reed harder dan de toegestane 80 km per uur. Eén bestuurder haalde een snelheid van 123 km per uur.


---- --