Ingezonden persbericht


Amersfoort, 5 april 2004

Nieuwsbericht

Conceptronic presenteert eenvoudige 54 Mbps USB adapter voor snelle toegang tot draadloos netwerk.

Medio april introduceert Conceptronic de nieuwe Wireless 54 Mbps USB 2.0 adapter. Na het aansluiten van deze adapter krijgt elke gebruiker van een desktop computer of een notebook toegang tot een 54 Mbps of 11 Mbps netwerk en wordt er draadloos een extra werkstation gecreëerd.

Stelt u zich voor:
U wilt op meerdere plaatsen direct gebruik maken van een 54 Mbps draadloos netwerk, u zoekt hiervoor een oplossing voor desktop computer en/of een notebook en u wilt geen kabels aanleggen? De nieuwe wireless USB 2.0 adapter van Conceptronic biedt een goede oplossing.

De werking van de USB 2.0 adapter is erg gemakkelijk. De adapter wordt op een externe USB interface van een desktop computer of notebook aangesloten en vervolgens wordt ingelogd op het netwerk. De desbetreffende desktop computer of notebook maakt, via het Access point, direct deel uit van het draadloze netwerk. Tevens kan de adapter voor de ad-hoc mode gebruikt worden. Hierdoor kunt u van PC naar PC of notebook data zenden en ontvangen, kopiëren, inlezen, maar ook een internet verbinding delen. De USB 2.0 adapter bevat de beveiligingsstandaarden WEP encryptie en WPA (Wifi Protected Access) waardoor datacommunicatie binnen een gecreëerd netwerk beveiligd is en het voor hackers moeilijk is in te breken in de netwerkomgeving.

De wireless USB 2.0 adapter heeft meer voordelen, namelijk: Snelheid van 54 Mbps, maar ook neerwaarts compatible naar 11 Mbps; USB 2.0 interface, maar ook neerwaarts compatible met USB 1.1; Inclusief USB 2.0 verlengkabel, installatie CD ROM en handleiding; Gemakkelijke werking en bewegingsvrijheid;
Aantrekkelijk en klein design waardoor de adapter gemakkelijk mee (in de broekzak) te nemen is; Mogelijkheid om op reis in te loggen via hotspots.

Kortom, Conceptronic is een eenvoudige en betaalbare oplossing als u snel, gemakkelijk en draadloos/mobiel gebruik wilt maken van één of meerdere wireless netwerken.

Verwante Conceptronic oplossingen:

1. Conceptronic wireless 54Mbps high speed Access Point TURBO
2. Conceptronic wireless 54Mbps PC Card voor notebooks Conceptronic wireless 54Mbps PCI Card voor desktops 4. Conceptronic wireless 54Mbps breedband Router en Access Point met een (geïntegreerde) 4 poorts switch

De wireless 54 Mbps USB 2.0 adapter voor desktops en notebooks, binnenkort te verkrijgen bij onze dealers voor 79.90 euro (inclusief BTW)

Conceptronic - het Europees geregistreerde communicatiemerk van Tulip Computers - is specialist op gebied van mobility & connectivity, zowel voor de zakelijke als consumentenmarkt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Postbus 150

3800 AD AMERSFOORT

Tel: 033 - 45 49 470

Fax: 033 - 45 49 460

E-mail: aleid.reijnders@2L.net
Internet: www.conceptronic.net

Bijgevoegd zijn enkele foto's van de Wireless 54 Mbps USB 2.0 adapter.

---- --