Politie Amsterdam-Amstelland

Autobende opgerold

5-4-2004. Het Bovenregionaal Recherche team (BRT) van de Regiopolitie Amsterdam/Amstelland - Gooi & Vechtstreek heeft met de aanhouding van
14 verdachten een zware slag toegebracht aan een organisatie die zich bezighield met voertuigcriminaliteit. Er werden tientallen gestolen auto´s in beslag genomen. Het vermoeden bestaat dat de verdachten auto´s stalen om deze vervolgens te voorzien van nieuwe kentekenplaten en een kentekenbewijs.

---

Dodelijk ongeval met tram


5-4-2004. Zaterdagmiddag overleed een 35-jarige man die onder tram 13 was gelopen in de Jan Tooropstraat. De brandweer moest het tramstel opkrikken om het slachtoffer te bergen. De ongevallendienst onderzoekt het ongeval.

---

Gewelddadige buspassagiers: 2 arrestaties


5-4-2004. In de nacht van zaterdag op zondag zijn twee mannen gearresteerd die twee agenten mishandelden en een buschauffeur stevig uitscholden.

De buschauffeur had de politie opgeroepen nadat vier jongens van rond de twintig de bus inkwamen en één van hen een kaartje weigerde te kopen. De zwartrijder werd verzocht alsnog een kaartje aan te schaffen. Hij duwde vervolgens een medepassagier en bedreigde de buschauffeur. Men probeerde de jongen uit de bus te zetten. Een vriend van de zwartrijder mengde zich ook in de strijd. Met extra mankracht wist de politie de jongen te overmeesteren. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

---

Overval op souvenirshop


5-4-2004. Zaterdagmiddag rond kwart over drie overvielen twee mannen een winkel in de binnenstad. Het duo deed zich eerst voor als klant. Een van de mannen liep opeens naar achteren toe en bedreigde het winkelpersoneel. Een medewerker werd hierbij geslagen. In de winkel waren op dat moment ook enkele kinderen aanwezig. De daders maakten diverse goederen buit en verdwenen in onbekende richting. De kinderen kregen als troost van de agenten een zogenaamde "traumabeer".
---

Zware mishandeling opgelost

Afgelopen zaterdag werd een man gearresteerd die ervan wordt verdacht de 34-jarige eigenaar van een belwinkel in de Van Hallstraat zwaar te hebben mishandeld op donderdag 5 februari. Het slachtoffer raakte hierbij zwaargewond aan het hoofd en kampte ook met hartritmestoornissen. Door een binnengekomen tip, na een uitzending van het opsporingsprogramma, "Ter Plaatse" kon de politie de dader achterhalen.

---