Ingezonden persbericht


Amsterdam Airport Schiphol live met integratieplatform van SeeBeyond

Basis voor convergentie IT-activiteiten en nieuwe-generatie samengestelde applicaties

Hoofddorp, 5 april 2004 - Amsterdam Airport Schiphol heeft het SeeBeyond-integratieplatform in gebruik genomen. Met dit platform van SeeBeyond (Nasdaq: SBYN), leverancier van het eerste open-integratieplatform voor de ontwikkeling en inzet van samengestelde applicaties, ondersteunt de luchthaven het vluchtinformatiesysteem CISS-3 (Centraal Informatie Systeem Schiphol). CISS-3 ondersteunt alle primaire processen gerelateerd aan de afhandeling van vluchten en passagiers.

Amsterdam Airport Schiphol wilde zijn bestaande vluchtinformatiesysteem vervangen en tevens overstappen op een efficiënt en betrouwbaar integratieplatform voor de verwerking van de informatiestromen met betrekking tot vluchten van en naar Schiphol. Het vluchtinformatiesysteem is de enige informatiebron voor diverse bedrijfskritische systemen, waaronder het Flight Information Display-systeem, het bagagesysteem, vluchtafhandelingssystemen en operationele informatiesystemen voor medewerkers, en biedt tevens input voor de financiële systemen. Al deze systemen zijn cruciaal voor het dagelijkse functioneren van de luchthaven.

Na een uitgebreid evaluatietraject koos Schiphol op basis van flexibiliteit van het product, betrouwbaarheid, ontwikkelsnelheid van interfaces en onderhoudbaarheid voor SeeBeyond. Tevens biedt SeeBeyond hoge prestatieniveaus en ondersteunt het bedrijf toekomstige groei door de open, op standaarden gebaseerde integratie-infrastructuur. SeeBeyond functioneert naast BEA Weblogic en de Tamino-database van Software AG.

"De gekozen architectuur is van strategisch belang voor Amsterdam Airport Schiphol", zegt Wim Sijstermans, Chief Information Officer en Program Manager CISS-3 van de Schiphol Group. "SeeBeyond biedt ons de technologie voor de bouw van een flexibel, betrouwbaar en goed presterend platform voor het beheer van honderden afzonderlijke systemen en applicaties. Deze systemen zijn essentieel om alle activiteiten soepel te laten verlopen en om onze toekomstige ambities waar te maken."

"Integratie vergroot de zichtbaarheid en optimaliseert de bedrijfsprocessen binnen en buiten een organisatie met de inzet van samengestelde applicaties. Dit vermindert de kosten en risico's en zorgt tegelijkertijd voor een optimale inzet van bedrijfsmiddelen", zegt Tom de Wit, Sales Director Nederland bij SeeBeyond. "De keuze van Schiphol onderstreept onze marktleiderspositie op het gebied van bedrijfskritische integratieoplossingen voor grote, wereldwijd opererende ondernemingen."

Schiphol Group
Schiphol Group is de eigenaar en exploitant van Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam Airport en Lelystad Airport. Schiphol Group is tevens voor 51% eigenaar van Eindhoven Airport. Ook internationaal is Schiphol Group actief. Schiphol USA, Inc. heeft een aandeel in JFK IAT, de operator van Terminal 4 van John F. Kennedy Airport in New York, en Schiphol Australia heeft een aandeel in Brisbane Airport Corporation, de eigenaar van Brisbane Airport. Met bijna 40 miljoen passagiers in 2003 bezet Amsterdam Airport Schiphol de negende plaats op de ranglijst van grootste luchthavens van de wereld, met directe verbindingen naar meer dan 230 bestemmingen in 90 landen. Schiphol heeft al meer dan 120 prijzen gewonnen als de beste luchthaven en wordt wereldwijd geroemd om zijn succesvolle AirportCity-concept.

SeeBeyond
SeeBeyond (Nasdaq: SBYN) levert het eerste volledig J2EE-gecertificeerde Composite Application Network gebaseerd op een zeer compleet integratieplatform. Het bedrijf heeft ruim 14 jaar kennis van en ervaring met het ontwikkelen en integreren van innovatieve software bij Global 2000-bedrijven. SeeBeyonds Integrated Composite Application Network-suite (SeeBeyond ICAN) gaat verder dan Enterprise Application Integration en helpt bedrijven snel bedrijfsbrede applicaties voor eindgebruikers te ontwikkelen en in te zetten binnen bestaande systemen en infrastructuren. SeeBeyond heeft wereldwijd ruim 1.880 klanten, waaronder ABB, ABN Amro, DuPont, Fujitsu, General Motors, Hewlett-Packard, Pfizer, Samsung en Sprint.

Ingezonden persbericht