Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 5 april 2004

(

Leiden Hennepkwekerijen ontmanteld
In de afgelopen weken heeft de politie Leiden-Noord op diverse plaatsen in dit gebied een aantal hennepkwekerijen ontmanteld. In zeven woningen aan de Van Toornvlietstraat, de Albertine Agnesstraat, de Bernhardstraat, de Willem de Zwijgerlaan, deTheresiastraat, de Corantijnstraat en de Julianakade werden hennepkwekerijen aangetroffen.

Een aantal bewoners werd direct door de politie aangehouden. Anderen werden op een later tijdstip gehoord. Bij een aantal woningen was de stroomvoorziening ten behoeve van de hennepteelt zodanig slecht aangelegd dat hier sprake was van brandgevaarlijke situaties. In de meeste gevallen werd ook de stroom illegaal afgetapt en waren de zekeringen in de hoofdaansluiting verzwaard. Medewerkers van NUON hebben hierom de stroom afgesloten en de elektrameter verwijderd. Pas na betaling van in de meeste gevallen duizenden euro's ( in sommige gevallen meer dan 10.000 euro ) wordt de stroom in de woning weer door NUON aangesloten. Bij de opsporing van de hennepkwekerijen heeft de politie gebruik gemaakt van een warmtebeeldcamera. In enkele gevallen werd de politie getipt over het feit dat zich in de woning een hennepkwekerij bevond.

In totaal werden bijna 2200 hennepplanten, 2 kilo wiet en een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs (onder ander cocaïne, XTC, speed) inbeslaggenomen en vernietigd. Ook de apparatuur van de hennepkwekerijen werd vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten.

Tijdens een aktieweek in januari van dit jaar heeft de politie al een aantal weedkwekerijen in Leiden-Noord ontmanteld waarbij meer dan 2300 hennepplanten
en bijbehorende apparatuur werden weggehaald.Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --
---

File: 050404middag2.doc
Result: antiword returned 36096: Invalid request code