Heuvelrug 16.00 uur

Utrecht 05-04-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Niets er inniets eruit
DOORN In de laatste weken is het aantal autoinbraken in de gemeente Doorn gestegen. Op diverse plaatsen, met name in het centrum en bij de grote parkeerplaatsen buiten het centrum, sloegen de autoinbrekers binnen vier weken tijd vijftien keer toe.
In vrijwel alle gevallen werden bij autos ingebroken waar buit te zien was. Het ging om onder meer radio- en cd-spelers, maar ook om een digitale videocamera en zelfs een navigatiesysteem t.w.v. 2.000 euro. De politie benadrukt nogmaals het belang om waardevolle spullen uit de (geparkeerde) auto te halen.

Stagiaire bekend reeks diefstallen
VEENENDAAL Met de aanhouding van een 16-jarige stagiaire, afgelopen zaterdag, heeft de politie een reeks diefstallen uit een zorgcentrum opgelost.

De 16-jarige inwoonster van Veenendaal liep al enkele maanden stage in het zorgcentrum. Tijdens deze periode verdween regelmatig geld uit de kamers van de bewoners. Hierop werd door de politie een onderzoek gestart. Dit onderzoek leidde afgelopen weekend tot de aanhouding van de 16-jarige verdachte. Zij bekende in de afgelopen maanden met regelmaat geld te hebben weggenomen uit de kamers van de bewoners. In veel gevallen betrof dat tientallen euros per keer.