Lekstroom, 16.05 uur

Utrecht 05-04-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Bedreiging
IJSSELSTEIN Op maandagochtend is een 46-jarige vrouw uit IJsselstein bedreigd. Omstreeks 10.55 uur hoorde de vrouw dat iemand graffiti had gespoten op haar schutting. Toen de vrouw ging kijken werd ze verbaal bedreigd door de dader. Hierop liep zij haar woning aan de Televisiebaan binnen, maar de man liep haar achterna. Tot in haar woning bedreigde hij haar, waarna hij door een andere man werd weggehaald.

Signalement verdachte:
Jongeman, lengte rond de 1.75/1.80 m. Tussen de 18 en 20 jaar. Hij droeg een vest of jasje met verschillende blauwtinten en een petje.

De politie vraagt getuige(n) contact op te nemen met politiedistrict Lekstroom: 0900-88 44.

144 xtc-pillen voor eigen gebruik
IJSSELSTEIN Een 26-jarige man uit Zeist werd in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 04.30 uur aangehouden in een uitgaansgelegenheid aan de Weidstraat.
Een medewerker kwam de zaak op het spoor en hield de verdachte aan en vond een zakje met 37 xtc-pillen.

De politie nam de man uit Zeist over en bracht hem naar het politiebureau. Tijdens de rit probeerde de verdachte een ander zakje met 107 pillen in de achterbank te verstoppen. Volgens de verdachte waren de pillen voor eigen gebruik.
Hij werd ingesloten.

Oplichting via internet
NIEUWEGEIN - Een 55-jarige man uit Nieuwegein werd onlangs via internet opgelicht door een persoon uit Togo.

De man uit Togo deed zich voor als advocaat die met een erfenis van miljoenen dollars was belast. Hij vertelde de man uit Nieuwegein dat hij een paar duizend euro nodig had om de erfenis uit handen van de plaatselijke bank te houden. Als dank hiervoor zou de Nieuwegeiner dan 45% van de erfenis krijgen.
Hij betaalde een bedrag aan de advocaat, maar in plaats van een deel van de erfenis, werd hem om nog meer geld gevraagd. De man begreep toen dat hij was opgelicht en kwam aangifte doen bij de politie. Dergelijke praktijken worden met enige regelmaat gemeld.

De politie waarschuwt iedereen zich te bezinnen voordat geld wordt overgemaakt aan onbekenden in een ver land.