2e persbericht van maandag 5 april 2004

Eindhoven 05-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Snelheidscontrole

Op de John F. Kennedylaan zijn maandag tussen 10.10 en 12.35 uur 1100 voertuigen op snelheid gecontroleerd. In totaal reden 425 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u.

Eindhoven: Gewonden bij aanrijding

Op de kruising Europalaan/Generaal Knooplaan is maandag rond 12.00 uur een 43-jarige automobilist uit Eindhoven in botsing gekomen met een 32-jarige automobilist, eveneens uit Eindhoven. De 43-jarige man reed over de Generaal Knooplaan en verleende op het kruispunt geen voorrang aan de 32-jarige man. De 32-jarige man is met een beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis in Geldrop.

Gemert/Beek en Donk: Hennepkwekerijen opgerold

Op de Heijtsveld heeft de politie maandagochtend een hennepkwekerij op de zolder van een woning ontmanteld. Het gaat om een kwekerij bestaande uit 373 planten. De 28-jarige bewoner van het pand is verhoord. Ook in een loods op de Everbest in Beek en Donk werd hennep aangetroffen. In totaal werden hier acht teeltruimtes gevonden met ruim 6400 planten. Twee verdachte mannen van 43 en 47 jaar uit Helmond werden aangehouden. In twee loodsen op de Leekbusweg werden in totaal 946 hennepplanten aangetroffen. Hier werd een 41-jarige verdachte man uit Helmond aangehouden. Alle hennepplanten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De drie aangehouden verdachten zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Oirschot: Integraalhelmen en bromfietsonderdelen gestolen

Uit een bedrijf aan de Stad zijn tussen zondag 16.00 uur en maandag 8.30 uur elf integraalhelmen en een nog onbekend aantal bromfietsonderdelen gestolen. De dader is aan de achterkant van het gebouw binnengekomen.