Politie Zeeland


Z-2981-2004 AUTO-INBRAKEN


In de nacht van zondag/maandag is in de Graaf Jansdijk in Westdorpe ingebroken in drie geparkeerde auto's.
Uit alle drie de auto's werd de geluidsapparatuur weggenomen. Tevens werd uit een auto nog een mapje met cd's weggenomen. Schadebedrag is onbekend.


Z-2982-2004 GORDELCONTROLE


In samenwerking met 3VO is maandag bij twee basisscholen in Schoondijke een gordelcontrole gehouden.
Er werden 9 auto's gecontroleerd waarvan alle inzittenden de gordel droegen. Er werden geen bekeuringen uitgeschreven, wel werden gordeldieren uitgedeeld.


O-2983-2004 AUTO IN DE SLOOT


Op de Sloeweg in 's Heerenhoek is maandag rond 13.00 uur een 25-jarige Fransman met zijn auto in de sloot beland.
De man lette even niet op en reed in de rechterberm, bij een stuurcorrectie raakte hij in een slip en kwam in een sloot aan de rechterzijde tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij, zijn voertuig raakte aan de voorzijde beschadigd.


W-2984-2004 OPENLIJKE GEWELDPLEGING


Een 33-jarige Vlissinger is zondagavond in zijn woonplaats mishandeld en beroofd van zijn portemonnee.
De man liep rond 23.45 uur door Wijenburg toen hij werd ingesloten door een groepje van vijf jongemannen die de man bedreigden. Toen de man een van de jongens opzij wilde duwen, werd hij door alle vijf de jongens geschopt en geslagen. De man werd daarna door enkele jongens vastgepakt waarna een van de andere jongens hem bedreigde met een scherp voorwerp. Nadat ze geld uit zijn portemonnee hadden gepakt gingen ze er vandoor. De man hield aan de mishandeling o.a. pijnlijke ribben over. De vijf jongens hebben een donkere huidskleur en zijn in de leeftijd van 20 tot 27 jaar. De politie in Vlissingen is op zoek naar een vermoedelijke getuige. Het betreft een blanke man van 35-/40 jaar oud die op het moment van de mishandeling langsfietste.