Openbaar Ministerie

Landelijk Parket, 5 april 2004

Leverancier grondstof synthetische drugs aangehouden

Vrijdag 2 april jl. heeft de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst Economische Controledienst (FIOD-ECD) in samenwerking met de Douane een 50-jarige man uit Valkenswaard aangehouden op verdenking van de levering van aceton, een grondstof voor de productie van synthetische drugs.
Bij zijn aanhouding werden 1000 liter aceton, 90 blauwkleurige tabletten, zeven sloffen sigaretten, twee gsms en diverse administratieve bescheiden in beslag genomen. De verdachte had aceton opgehaald in België.

De FIOD-ECD kwam de verdachte op het spoor door een controle van de Douane. Op 8 januari jl. heeft de Douane in Veldhoven een personenauto met aanhanger gecontroleerd in het kader van de Wet op de accijns. Bij de controle werd vastgesteld dat in de aanhanger jerrycans met opschrift aceton en 25 liter stonden. De 31-jarige bestuurder werd aangehouden. Uit nader onderzoek kwam naar voren dat deze man samen met de vandaag aangehouden verdachte vermoedelijk meerdere malen een hoeveelheid aceton, tenminste eenmaal 500 liter en eenmaal 1000 liter, had gehaald in België.

De verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in s-Hertogenbosch en in bewaring gesteld.

Het onderzoek staat onder leiding van het Landelijk Parket.

Voor informatie: Desirée Leppens