Ingezonden persbericht1b3e6f3.gif

PERSINFORMATIE

Media Totaal onderscheidt Samsung tweemaal voor verbluffende beeldkwaliteit en fraai design

Home Cinema-projector en LCD-monitor van Samsung winnen Media Totaal Awards

Delft, 5 april 2004 - De Home Cinema-projector SP-H700 en LCD-monitor SyncMaster 193P van Samsung Electronics zijn bekroond met een Media Totaal Award. Het toonaangevende magazine over consumentenelektronica Media Totaal reikt jaarlijks awards uit voor de beste, mooiste en slimste producten. De jury roemt de Home Cinema-projector vanwege de 'ongekend fraaie beeldkwaliteit'. Media Totaal heeft de LCD-monitor 193P onderscheiden om het design dat 'verbluffend is in al zijn eenvoud'.

Volgens de jury wordt de bioscoop in huis pas écht realiteit als er een projector wordt ingezet voor het 'Grote Doek'-effect. "De Samsung SP-H700 levert daarbij een ongekend fraaie beeldkwaliteit. Gebruikmakend van de nieuwste Texas Instruments HD2+ chip, die geschikt is voor 'High Definition' Video, levert deze sublieme DLP-projector wat u op dit prijsniveau mag verwachten: een uiterst gedetailleerd, ruisvrij beeld met een grote contrastomvang, gekoppeld aan een opvallend laag geluidsniveau. Uiteraard presteert de '700' het meest optimaal wanneer gebruik wordt gemaakt van de schakelbare DVI-aansluiting. Dan wordt immers volledig in het digitale domein gewerkt," aldus de jury van de Media Totaal Awards.

Met de nieuwe SyncMaster 193P formuleert Samsung volgens de juryleden een doeltreffend antwoord op de vraag: 'Hoe mooi kan een LCD-monitor zijn?' Het design is verbluffend in al zijn eenvoud, waarbij zowel voor- als achterzijde is afgewerkt op een manier die recht doet aan een stijlvolle monitor," zo stelt de jury. "De instelbaarheid is flexibeler dan in eerste instantie lijkt door de neigbare voet en ook kantelen is probleemloos mogelijk. Het 19-inch grote scherm garandeert een verbluffende detaillering en een zeer grote kijkhoek in het horizontale en verticale vlak. De beste resultaten worden uiteraard bereikt bij de volledig digitale DVI-schakeling, maar ook de hoogwaardige analoge RGB-aansluiting geeft weinig reden tot klagen."

De Samsung Home Cinema-projector SP-H700 is dit voorjaar leverbaar voor ¬ 9.999 inclusief B.T.W. De LCD-monitor SyncMaster 193P is direct verkrijgbaar voor ¬ 899, inclusief B.T.W.

Samsung Electronics

Samsung Electronics is met 75.000 medewerkers en 89 kantoren gevestigd in 47 landen. De onderneming behaalde in 2003 een totale omzet van ¬ 29,7 miljard en een nettowinst van ¬ 4,1 miljard. Wereldwijd is Samsung toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, flat panel displays en digitale convergentietechnologie. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van geavanceerde geheugenchips, TFT-LCD displays, CDMA mobiele telefoons, kleurenmonitoren, videorecorders, televisies, magnetrons en NAND flash memory. Samsung Electronics is opgebouwd uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network en Digital Appliance Network Business. In de Benelux verkoopt Samsung Electronics PC-randapparatuur, telecommunicatieproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Delft en Wommelgem. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Electronics Benelux.

Samsung is als Olympisch partner nauw betrokken bij de Olympische Spelen 2004 in Athene. Samsung is co-presenter van de eerste mondiale Olympische fakkeltocht, die op 23 juni Amsterdam aandoet. Als officiële Wireless Communications Equipment Partner ontwikkelt Samsung een geavanceerd draadloos informatiesysteem voor de organisatoren en officials van de Olympische Spelen. Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl.