Openbaar Ministerie

3 april 2004

Poging tot doodslag in Opsporing Verzocht

Meer Opsporingsberichten

De politie vraagt uw aandacht voor het volgende...

In Opsporing Verzocht maandag aandacht voor de poging tot doodslag op zaterdag 28 februari op een bewaker van het rangeerterrein Watergraafsmeer in Amsterdam en overvallen op een bank in Rotterdam en een supermarkt in Enter. Ook vragen politie en OM de kijker om hulp bij het oplossen van de gewelddadige dood van een 21-jarige man in Lathum.

Opsporing Verzocht is het gezamenlijke opsporingsprogramma van de politie, Het Openbaar Ministerie en de Avro. In Opsporing Verzocht wordt de televisiekijker ingeschakeld bij het oplossen van (ernstige misdrijven. Aan de kijkers worden gerichte vragen gesteld over een aantal zaken.
In de uitzendingen van maandag 5 april (eerste rond 19.30 uur, tweede rond 22.00 uur) aandacht voor de volgende onderwerpen. Uitzending gemist? Of mocht u meer willen weten? Opsporing Verzocht wordt dinsdagmiddag om 13.15 uur op Nederland 1 herhaald.

De onderwerpen die worden behandeld:

Amsterdam: poging tot doodslag op bewaker rangeerterrein De Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten besteedt vanaf maandag 5 april 2004 opnieuw aandacht aan een poging tot doodslag van een bewaker op een rangeerterrein in Amsterdam in AVRO's Opsporing Verzocht, in SPITS en op TMF.
Zaterdagavond 28 februari 2004 rond 23.00 uur overliep een bewaker op het rangeerterrein 'Watergraafsmeer' vermoedelijk graffitispuiters van een
Thalys (internationale trein). Hij werd ernstig mishandeld toen hij de daders op de hielen zat. Zij spoten hem met een poederblusser in de ogen en sloegen hem neer met een houten balk. De bewaker kon zijn hond nog wel een commando geven om in actie te komen. De hond heeft daarop één van de daders gebeten. Zij zijn echter ontkomen met achterlating van hun slachtoffer. De bewaker liep ernstige kneuzingen op aan zijn rug en linkerbovenarm.
De gratis krant SPITS neemt de zaak maandag 5 april 2004 op in een speciale rubriek. Jeugdzender TMF besteedt hier aandacht aan op woensdagochtend 7 april van 07.00 tot 11.00 uur. Getuigen kunnen zich melden op 020-5778685 en op de nummers die worden getoond. Anoniem melden kan ook bij Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000.

Rotterdam: Gewapende overval op een bank
Rotterdam, 3 maart. Het is 16.30 uur wanneer een man de Fortis bank op de Groene Hilledijk binnenkomt. De man legt een vuurwapen op de balie en eist geld. Niet veel later gaat hij weer weg. Zijn wens is ingewilligd.

Enter: gewapende overval op een supermarkt
In het Twentse Enter, wordt 26 februari een Coop supermarkt door drie gemaskerde mannen overvallen. Ze komen aanrijden in een rode Ford Escort. En die rode auto leidt naar een aantal andere criminele acties die in de nabije omgeving plaatsvonden.

Den Haag: Gezocht
In een woning in Den Haag wordt tussen 29 december 2003 en 2 januari 2004 ingebroken. De dief of dieven nemen een aantal schilderijen mee.

Lathum: dood van de 21-jarige Roberto Laffree
Een vrouw die haar hond uitlaat vindt eind februari het stoffelijk overschot van de 21- jarige Roberto. Roberto gedroeg zich de dagen voor zijn dood nogal zenuwachtig. Wat is er precies gebeurd?

Bovenstaande informatie is ontleend aan de gratis nieuwsbrief van Opsporing Verzocht. Deze nieuwsbrief is aan te vragen via de website van het programma: opsporingverzocht.nl.
Voor meer opsporingsberichten van politie en OM: www.opsporingsberichtgeving.nl.