Arcadis NV

Arnhem, 5 april 2004

/>

ARCADIS WINT CONTRACT VAN US$ 52,8 MILJOEN MET AMERIKAANSE MINISTERIE VAN MILEU

ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft bij het Amerikaanse ministerie van milieu, de Environmental Protection Agency (EPA) een contract verworven voor het leveren van laboratorium diensten aan de Air Pollution Prevention and Control Division (APPCD) van de EPA in Research Triangle Park in North Carolina.

ARCADIS werkt als sinds 1975 voor de APPCD. Gedurende die tijd heeft de onderneming nagenoeg alle specifieke onderzoeksmaterialen en -processen voor dit onderdeel van de EPA ontwikkeld en onderhouden. ARCADIS heeft daarbij diverse innovatieve en prijswinnende technieken toegepast waarmee de EPA miljoenen dollars heeft kunnen besparen op vervuilde terreinen verspreid over het gehele land.

Het contract heeft een waarde van US$ 52,8 miljoen en een looptijd van vijf jaar. ARCADIS zet hiermee een langdurige samenwerking voort op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van technologieën voor beheersing van verspreiding van kwik en andere fijne verstuifbare stoffen, optische meetmethoden, sporenonderzoek voor vervuilingen en onderzoek naar luchtkwaliteit in gebouwen vooral op gezondheidsaspecten, mede in relatie tot het Amerikaanse interne veiligheidsbeleid.

Curt Cramer, Directeur Milieu voor ARCADIS in Amerika over dit contract: "Het verkrijgen van deze opdracht is opnieuw een bewijs voor ons leiderschap op het gebied van milieuonderzoek. Door onze onderzoekservaring en kennis van specifieke milieutechnologie zijn we voor EPA een betrouwbare partner gebleken. We zijn daarom blij dat EPA opnieuw vertrouwen in ARCADIS toont bij onze inspanningen om het milieu in de Verenigde Staten te verbeteren."

ARCADIS is een toonaangevende dienstverlenende kennisorganisatie, wereldwijd werkzaam op de terreinen infrastructuur, gebouwen, milieu en communications. Wij nemen verantwoordelijkheid voor projecten en programma's van idee, via implementatie tot exploitatie, voor zowel bedrijven als overheden. Centraal in onze integrale aanpak staat de meerwaarde voor onze opdrachtgevers. ARCADIS heeft wereldwijd een jaarlijkse omzet van circa EUR 850 miljoen en heeft 9000 medewerkers in dienst.